söndag 15 april 2012

Här är jag igen!

Den senaste månaden har bara flugit förbi. Jobb, jobb, jobb. Har varje kväll tänkt att i morgon - då ska jag hinna göra ett inlägg. Men så är dagen över och det blev inget blogginlägg.

Idag heller.

Och helt plötsligt blev det en stress i det här med bloggandet. Nu MÅSTE JAG HINNA gör ett inlägg. Och då blev det inte kul istället. Så jag har medvetet väntat tills den där saknanden skulle sätta in.

Och nu har det gjort det. Flera gånger till och med under den senaste veckan. Så här är jag igen! Men nu tänker jag inte kräva av mig själv att göra ett inlägg varje dag. Det får bli när lusten faller på och när det finns någon jag verkligen vill visa upp.

Det sköna gröna skymtas mellan det brungråa
Även om jag inte har hunnit blogga om vad som händer så står ju inte tiden stilla. Våren är på väg och med den det sköna gröna och inte minst de gladaste blommor.

Krokusarna blommar för fullt - som det ska i Landet Krokus
Krokusarna blommar för fullt, julrosorna är på väg upp, rosorna skjuter nya skott och den sista snödroppen nickar i solskenet.  Men vackrast av alla just nu är blåsipporna. Den dubbla röda, 'Rubra plena' är precis så vacker som jag hade drömt om.

Kram på er alla fina!PS. Tävlingen Knopptoppen är inte avgjord än... Men det verkar som om det står mellan kurelikörsbäret och trädpionen. Återkommer när det finns en vinnare.

16 kommentarer:

Anette sa...

Välkommen tillbaks, jag har saknat dina inlägg, men ibland kör det bara ihop sig!
Visst har vi en härlig blåsippstid här nu, njuter för fullt. Idag var det årets första trädgårdsarbetsdag.
Hoppas kunna fortsätta en eftermiddag i veckan.
Kul att "se" dig igen, ha det bra!
/Anette

Lantligt i smultronbacken sa...

Jag kände faktiskt som dig ett tag, att ett inlägg skulle göras varje dag. Stress och tillslut var det inte roligt längre.
Nu när Tyris kom till oss finns det inte på världskartan att jag skulle hinna det och inte har jag lust med det heller. Nu bloggar jag när jag känner för det och även om sånt som jag vill skriva om och visa, inte bara inredning.

Härliga blommor som blommar hos dig nu. Här är det fullt med knoppar nu och tulpanerna kommer snart i blom

Kram Teres

Sabelhagens Olivlund sa...

Roligt att du är tillbaka! Jag har saknat dig, och kollade in här förut idag för att se om jag missat att du gjort inlägg:)). Helt rätt inställning att bara göra inlägg när man känner för det, annars tappar man lätt lusten och det blir stressande.
Vackra bilder du bjuder på.
Ha det gott.
Kram kram

Spirande grönt - sa...

Trevligt att höra från dig igen! Den dubbla röda var verkligen helt ljuvlig!

Ha en finfin söndagkväll,
Rebecca

ps. kika in till mig och tävla, om cremevita tagetes låter lockande:) (Denna gången har jag vinsten i min hand, så nu kan jag garantera utdelning.)

Anonym sa...

Jaa, där är du ju! Jag har saknat dig! Men det är bra att du är klok, man ska inte blogga för att prestera utan för att det är kul. Ser fram emot att få dela våren med dig! Kram Hanna

Tant Otteskrufv sa...

Vilken söt sippa! Du ska inte känna stress. Det är bara nyttigt att längta lite efter dina inlägg:)

Torill sa...

Blåsipporna var kjempefine! Nydelig!

livetpålandet sa...

Hej,
jag har ju varit i Trödje nu! Aprilvädret var dock inte på sitt bästa humör och jag som tänkt hjälpa mamma i trädgården fick frostskador istället;) Ingen utflykt till Hillevik blev det heller i kylan! Men lite blåsippor hittade vi nere vid Trödjefjärden. Dina är ju otroligt fina!!
Vårhälsningar

Hélena sa...

Vilka vackra blåsippor, helt bedårande. Skönt att höra att du mår bra och helt rätt inställning till bloggandet. Det får aldrig vara ett måste. För mig går det i skov och just nu har jag haft ett skriva-varje-dag-skov i ett par månader :-) Men det är ju för att det har varit så galet kul. Jag vet att det kommer en dag när jag inte kommer tycka det och då får det komma när det kommer. Jag är bara glad att du fortsätter för du ger mig galet mycket inspiration med dina bilder och inlägg.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Trädgården på Höjden... sa...

Åh, så kul att du är tillbaka igen. Du har varit saknad. Men som du säger så ska bloggandet vara lustfyllt och inte kännas stressande eller som ett tvång för då blir det ju bara helt fel till slut.

Så vårigt och fint det ser ut hos dig. Den dubbla röda blåsippan är verkligen bedårande.

Jag tänkte passa på att höra efter lite om din göra-en-ny-rabatt-teknik! Vad jag har läst mig till hos dig så har du när du anlagt nya rabatter vänt upp och ner på grästuvorna, lagt på tidningar(hur tjockt lager?) och sedan matjord ovan på? Hur tjockt lager med matjord ungefär?

Ha en fin söndagkväll.
Hälsar Åsa

Annika Christensen sa...

Ohh där är du ju!
Trodde jag tappat bort dig.
Vilka bilder du bjuder på blir grön av avund - wow säger jag.
Nästan så att man skulle kunna äta upp dem.
Kram
Annika

Zinnia sa...

Härlig husvägg med krocusar i olika kulörer. Jag tog en bloggfri vecka förra veckan. Att blogga skall vara fritt och roligt. Älskar din dubbla blåsippa. jag önskar dig en skön vecka!Zinnia

Trädgård63N sa...

Kul att se dig och dina helt fantastiska krokusar!
ha det gott!
/Anna-Maria

Marie Lithén sa...

dubbla blåsippor eller ja rosa, så galet fina! lyllos

Humlans Lott sa...

Vilka fina blåsippor!!!

Ha det gott!

Johanna sa...

Vilka underbara dubbla blåsippor!
Jag har ett spirande trädgårdsintresse-så fint här är :-)
Länkar hit så att jag kan fortsätta inspireras!
Varm hälsning/ Johanna