lördag 28 april 2012

I går kom våren i Landet Krokus

När jag kom hem i går från jobbet så såg jag något gult som skymtade i nya guldrabatten. Det var vintergäcken som hade bestämt sig för att tillslut börja blomma. Jag har undrat över var de små solarna har tagit vägen. Satte en hel hög med lökar i höstas.Kanske satte jag dem för sent? Kanske är det lagret av tidningspapper i rabatten som har konserverat tjälen ända tills nu? Vem vet. Och bättre sent än aldrig.
Krokusen håller på att blomma över för den här gången. 'Jeanne d'Arc', som blommar något senare än resten av mina krokusar, bäddar in lavendelhäcken i vita, fluffiga moln. Ser nästan ut som bomull på håll

Fina blåsipporna blommar vidare. Trodde väl aldrig att de skulle stå så länge. Hoppas ni står ut med fler bilder på dem. Kan inte låta bli att lägga upp nya bilder på skönheterna.

I dag har jag börjat klippa ned mina rosor. Kanske är det någon dag för tidigt. Men jag tror att det ska gå bra. Alla rosor verkar ha överlevt men vintern har gått hårt åt dem. Märks stor skillnad i år gentemot förra vintern på de rosor som jag har haft ett tag. Snön som skyddade så fint förr vintern gjorde att jag knappt behövde klippa ned rosorna något alls. Och i år får jag kapa bort nästan allt. Håll nu tummarna för att de tar sig och att vi slipper minusgrader framöver.

Ha en finfin kväll!

PS. Under de närmaste dagarna verkar det som om "Knopptoppen" kommer att avgöras ... ;)


Kram,


7 kommentarer:

Hélena sa...

Så vackra bilder och du kan visa hur många bilder du vill på blåsipporna, de är ju så fina.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Giga sa...

Kwiatki, które u nas już przekwitły, kwitną teraz u Ciebie i miło na nie popatrzeć. Moim różom bardzo mróz zaszkodził, chyba kilka już się nie obudzi. Pozdrawiam.
Blommor, som i vår redan uppblåst, blommar nu för dig och trevligt att titta på dem. Mina rosor är mycket frost skada om inte någon är inte längre vakna upp. Yours.

Lantligt i smultronbacken sa...

Rosorna är nerklippta här med och blåsipporna blommar än. Blev också förvånad över blåsipporna då de inte alls brukar stå så länge, måste nästan bero på det milda vädret.
Vad fint med de vita krokusarna. Jag satte så mycket tulpanlökar att jag inte fick ner några krokusar, men i höst måste jag nog ner med ett gäng vita ändå

Härlig tid som väntar nu

Kram Teres

Sabelhagens Olivlund sa...

Vackra blåsippor, jag ser gärna fler:).
Hoppas det går bra för dina rosor!
Härligt att guldrabatten är på gång.
Ha en fortsatt fin helg.
Kram Maria

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Söt vintergäck. Blommar hos mig också nu. Det är liksom allt på samma gång nu: krokus, vintergäck, snödroppar och iris.

Dina blåsippor är underbara!! Speciellt gillar jag den fyllda rosa. Mycket vacker.

Visst har det varit skönt i dag med sol och värme!!!!
Kram
Charlotte

Trädgård63N sa...

Härliga härliga vårblommor - dem kan man titta hur mycket som helst på! Ha det fint!
/Anna-Maria

Katarinas trädgård sa...

Grattis till vår! Visst är det härligt! Jag har också börjat klippa rosorna så nu får det faktiskt vara slut på frost!
Ha det bra i vårsolen!
Kram
Katarina