måndag 16 april 2012

Vårteckensutmaning 16 april

Måndag betyder vårteckensutmaning med Humlebacken. Och idag var det verkligen en utmaning att hitta några vårtecken. Vi har inte fått någon snö som resten av mellansverige men det blåser riktigt kallt från nordan och det är knappt att katterna vill gå ut.

Hittade i alla fall den här söta som precis har börjat blomma. Det är den fläckiga lungörten, Pulmonaria officinalis 'Sissinghurt White'. Fler blommor är på gång.

Pionerna är på gång med sina röda knoppar. Nu finns det en pion i nästan varje rabatt. Så många sorter och så lite plats. Var ska det här sluta ...

 

Dillpion, Paeonia tenuifolia 'Rubra Plena'
Luktpion, Paeonia lactiflora 'Krinkled White'
Luktpion,  Paeonia lactiflora Coral Sunset'
Sibirisk pion, Paeonia anomala


I köksträdgården spirar vitlök och rabarber. Mums!
Ha en finfin kväll!

Kram, 

7 kommentarer:

Caroline sa...

Ja, kalla vindar sinkar våren, helt klart! Men växterna kämpar på ändå, det märks!

Caroline

Hélena sa...

Så mycket vackert :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Törnrosa sa...

Åh, Sissinghurt White är en jättefin lungört. Hade glömt hur söt hon är. Måste genast skriva upp henne på min lista över godingar att leta efter.
Hej från Törnrosa

Anna Vattenkanna sa...

Jättefina bilder på vår... nu undrar jag hur det går med din knopptopp? Har det inte börjat så ut där hos dig? En trädpion tex :-)

Kram

Anna-Karin, Landet Krokus sa...

Hej Anna!
Det är svinkallt här fortfarande - så nej - inte än.. :) Men det börjar närma sig. Står mellan pionen och kurelikörsbäret.. ;)

Ann-Sofie sa...

De ser visst lite frusna ut de där blommorna. De kanske också vill ligga i soffan (med katterna)?

Zinnia sa...

Det är underbart med pionernas första uppstickande röda skott. Igår vaknade jag till ett vitt Sundsvall inte kul men typiskt aprilväder. Vitlök måste jag testa att plantera. Ha en skön dag! Zinnia