måndag 17 oktober 2011

Höstkavalkad

Vilken helg vi har haft! Ljus, värme och klaraste luften! Nu är det nog slut på det roliga för nu har de hotat

med mer höstigt väder framöver. Jag hoppas att ni hann njuta ordentligt! Själv gick jag loss med kameran så här bjuder jag på en liten höstkavalkad.

        


        

Tovsippans blad blir härligt lila så här på hösten. Tycker att de gifter sig fint mot bolltistlar och kyndlar. Luktärtorna kämpar på trots några frostnätter.  




Grusgången blir övertäckt av löv och nedfallna äpplen. Men jag gillar det. Nästan så att gången gör sig som allra bäst i höstfärger. Mitt silverax vill inte riktigt börja blomma. Samtidigt är höstsilveraxet redan utblommat. Kanske skulle vara bra att flytta silveraxen till ett soligare läge ..?


                      

Luktärtorna blommar som sagt fortfarande, precis som genetianorna. De måste trivas bra för det bara väller fram nya knoppar, både på höst- och klasgenetianan. Även höstkaprifolen och olvonet är riktigt höstsnygga.



Alpklematisen håller på att slutföra sin andra blomning för året och den nyinköpta hortensian har fått höstvioletta blad. I medelhavshörnan återstår snart bara att kratta löv av gruset. Men ännu växer silvergirlanger och murgröna.

Hösten bjuder verkligen på en skön färgskala med rött, rost, grönt och en gnutta blått. Bilder att njuta av i vinter!

Ha en finfin vecka, kära ni!

Kram,

15 kommentarer:

Helena sa...

Jaddå här har det njutits i helgen.Man vet ju som sagt vad som väntar...
Känns som om man borde vara ute varje solig minut för att ladda inför vintern.
Fina höstbilder du visar.
Hoppas vi får en lång skön höst!
KRAM från mig till dig!

Trädgården på Höjden... sa...

Tack för den fina höstkavalkaden med bilder.

Kikade in under din projektflik. Kul att få se förändringen hos er och se hur ni gjorde det. Vilket jobb - och så bra det har blivit!

Ha en fin vecka du med.

Hälsar Åsa

Anna sa...

Vilka fina höstbilder. Dumma som vi var tillbringade vi eftermiddagen på museum igår eftermiddag, det trots kall höstluft och blå himmel, I lördags hann jag med en sväng i skogen dock. Jag rensade också lite bland krassen igår och hittade då ett gäng frökapslar. Men jag vet inte vad jag ska göra med dem för att få frön till nästa år, trädgårdsrudis som jag är. Jag tog in dem och la dem på ett fat att torka. Var det rätt mån tro? // Anna

Maria sa...

O va fina ljuvliga bilder. Ja nu kommer kanske det sämre väder...fast det hör ju till. Idag har här varit mulet och lite småduggigt. Önskar dig en skön kväll. Kram Maria

Anna Vattenkanna sa...

Oh vad jag tycker om ditt faluröda plank. har sagt det innan men tjatar på :-) Att en sådan kraftig nyans kan passa så bra till "allt" är trevligt. Älskar även din gång... är det en liten katt som promenixar där långt borta?

Jag är inte alls duktig, alltså med anledning av mitt höströj. Kom ihåg att jag har 180 kvm att dona med. Har alltså tid med finlir...vill ju vara utomhus när det är fint helgväder och gillar inte att bara sitta i en solstol.

Kram Anna Vattenkanna

Johnna G sa...

Vackra höstbilder, du är himla duktig med kameran!

Sabelhagens Olivlund sa...

Tack för den fina höstkavalkaden! Det ser så mysigt ut hos dig.
Kram Maria

Martina sa...

Vilka härliga bilder, det är faktiskt väldigt vackert i trädgården just nu med alla härliga färger!

Vita rosor och förgätmigej sa...

Jag får smått panik när jag tittar ut och ser allt jag borde göra i trädgården innan tjälen går i marken... 6 ynkliga veckor kvar till första advent och jag har inte ens hunnit rensa ur växthuset ännu. Vilka vackra bilder du har tagit på din höstfina trädgård. Här har alla blommor lagts på odlingslimporna för nu orkar jag inte vänta längre på att de ska ge upp... ;0)

Kram/ Anna

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Så vackra bilder!
Det är vackert med höst även om man som jag längtar till våren :-)
Vintern
kan jag gärna hoppa över :-)
Ha det gott
Birgitta

Lisa sa...

Å så vackra bilder, jag ser att du verkligen har njutit av helgen :-)Synd på din kål, bättre tur till nästa år! Fiberduk och insektsnät är bra, men inte alltid så roligt att använda, det är ju inte snyggt precis ! Ha en skön vecka !
Lisa/Lisas trädgård

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vackert, vackert. Man blir så glad av allt som fortfarande blommar. Rev ner alla mina luktärtor igår dock. Gjorde en akutinsats och tog upp alla dahlior också (som jag inte hunnit med innan....). Ska bort på jobbresa ett antal dagar så jag var livrädd att kylan skulle fortsätta. Ingen frost i natt dock.

Hortensia får så vackra blad nu. Extra läckert med den vita blomklasen till.

Men du.... så otroligt fin rosenpergola du gjort. Åh, den gillade jag mycket. Helt i min smak..... Vad händig du är!!!!

Nu ska här djupdykas i jobb resten av veckan :-)
Kram
Charlotte

Christina sa...

Jodå, i dag kom det riktiga höstvädret! Storm och regn. I går fällde vi träd, som jag ska ta hand om i dag! Så det är bara att ta på regnställ och gummistövlar och ut och ta hand om grenar löv och ved./Christina

Blomkärringen sa...

Härliga bilder! Det är vackert sådana dagar, jag hade jobbarhelg så det blev tyvärr ingen tid ute i trädgården så jag får njuta desto mer av alla fina bilder på bloggarna.
Ha en bra vecka!

Karla sa...

Fina bilder! Har just UPPTÄCKT hösten på ett nytt sätt...med att börja blogga ...men när jag ser så mycket bättre hemsidor än min ...så tappar jag modet lite grann.../Karla.