söndag 25 augusti 2013

Två små sensommarprojekt

Ni vet hur man kan gå och tänka och tänka och tänka. "Vad sjutton ska jag ta mig till med det här hörnet." Och så plötsligt. På något sätt som man inte riktigt förstår så kommer svaret farande.

I sommar har jag tagit tag i två sådana där småprojekt som jag tänkt på ett tag. Båda har jag gått och klurat på i flera år. Det ena tog ett par dagar. Det andra tog fem minuter.

I köksträdgården fanns ett hörn som bara blev över. Lite för mycket grus och lite för mycket grönt. Har stirrat på det så många gånger och tänkt att där skulle passa med en liten bänk.




 En liten bänk att sitta på under den tidiga säsongen men framförallt att ställa saker på. Krukor, fina flaskor och annat smått och gott. I en del av trädgården hade jag den stora betongplattan och i den andra några överblivna kantstenar. Hade tidigare inte haft en tanke på att de tillsammans kunde bli den där bänken.




Och det bästa av allt. Det behövdes inte ens muras. Bara ställa dem tillsammans. Så fem minuter senare.




Det andra tog som sagt några dagar längre. Det är ett av mina riktiga fulhörn som borde ha tagit om hand för länge sen. När vi anlade det tyckte jag det skulle vara lite roligt med en liten välskött gräsmatta precis intill ingången. Det jag inte visste då var alla krolliljor som dök upp en efter en. Och nu fem år senare är det en helt liten äng med liljor där i juni-juli. Det gör att det inte överhuvudtaget går att klippa gräset där. Om man inte använder sax. 




Som grädde på moset har vi en luftvärmepump precis där som inte heller gör vyn snyggare. Bestämde mig alltså tillslut för att helt enkelt gräva bort all grässvål och fläta en likadan skärm som vi har på baksidan. Tänker sen fylla hela ytan med massor av tulpaner och senare på säsongen ska jättedaggkåpa, funkia och strandiris ta över. Alla plantorna finns redan och behöver delas under hösten. Ser lite skralt ut än så länge men om ett år borde det ha blivit lite frodigare.  




Ja, så här såg det ut innan. 




Och så här det det ut just nu. Innan plantering av lökar och de flesta perennerna.  




Vilken finfin dag det har varit idag också. Helt otroligt vilken sommar det har varit! :)

Kram,




12 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Ha, jag känner så väl igen mig. Efter lång tid kan saker och ting bara falla på plats och det med material man redan har. Bänken blev väldigt fin, gillar skarp små platser som kan pyntas upp efter säsong och humör.

Pilskärmen gjorde verkligen susen! Snyggt.

Kram

Anette sa...

Åh, blev så mycket bättre med skärmen!
Har börjat med inhöstningen i trädgården så smått. Planteringskön minskar stadigt.
Tack för senast, det blev en dos trädgårdsvitaminer, nu när säsongen är i avtagande.
/Anette

Carina sa...

Så härligt när man väl får till det där lilla extra som man filurat på :)
Ha en skön vecka.
Kram

Kristinas oas sa...

Det är ju så skönt när tankarna plötsligt faller på plats och man kommer på sig själv med att tänka "varför har jag inte tänkt på DET tidigare?!" Och så blev man av med något som har legat och skavt. Gillar din lilla bänk, så enkelt och snyggt, ser ut som om den har varit där hur länge som helst. Och rabatten vid ingången blir säkert riktigt fin nästa år, men måste ha varit ett pilljobb att bli av med gräset, avundas dig inte det. Kram Kristina

Min plats i solen sa...

Som alltid så tokgillar jag dina vackra, vackra bilder!♥

Kram Lotta

Bettina Bäck sa...

Smarto! Vilken bra lösning på att dölja luftpumpen! Kram (och ja, jisses vilken bra sommar vi har haft).

Ruben sa...

Du är ett geni!

Ha det gott!
/Ruben

Katarinas trädgård sa...

Så bra det blev! Så mysigt med små platser där man kan arrangera stilleben, väldigt roligt! Och att dölja värmepumpen med pilflätning borde du ta patent på, superbra idé! De är inte speciellt snygga, de där pumparna
Kram
Katarina

Cecilia i Hillsjöstrand sa...

Just din lösning för att dölja varmluftspumpen var nog det som fick mig att börja gilla flätade skärmar :) Mycket snyggt!

Hélena sa...

Så snyggt det blev! Visst är det fantastiskt när det bara faller på plats :-)
Kram Hélena

Godastunder-tokigaidéer sa...

Superfint och så härligt att få ordning på två hörn när man gått och funderat länge. Härligt och snyggt blev det

Kram Anna

Trädgården på Höjden... sa...

så bra och fina lösningar
plötsligt händer det bara, eller hur?
och det blev fantastiskt bra.
kram i augustidimman från åsa