tisdag 6 augusti 2013

Månadsbilden - augusti 2013

Den här månaden kom jag faktiskt ihåg månadsbilden. Jag vet att det kanske inte är jätteintressant för andra men jag tycker det är riktigt roligt att se hur trädgården växer fram månad för månad. Skulle du som jag tycka att det är roligt så finns alla månadsbilderna från starten HÄR.Tidigare har jag haft andra vyer på månadsbilden. Kanske borde jag hållit mig till samma vy? Eller tagit bilder från flera håll till samma inlägg?

Det här var den första månadsbilden jag tog. I oktober 2010. Låt gå för att löven har ramlat av träd och buskar. Men jag ser ju att det har hänt en hel del. Silverrabatten fanns på plats precis som grusrundeln där vi har vår uteplats. Men ingen doftrabatt, ingen guld- eller bronsrabatt och det finns enorma mängder gräsmatta.


Samma vy för några dagar sedan.I oktober 2011 var det dags för byte av vy. Syns tydligt att hösten det året var milt och skönt. Det är en av bonusdetaljerna med månadsbilden. Det blir även en dokumentation över väder och årstider.

Baksidan har påbörjat sin omvandling med murrabatt och en första liten rabatt som ska bli rosengården. Av skuggrabatten finns bara ett litet, litet hörn.Samma vy för några dagar sedan.
I oktober 2012 bytte jag alltså till den vy vi har idag. Och nu är det snart dags att byta igen. Tänk att det snart har gått ett år till. Tiden flyger när man har roligt!

Kram,

15 kommentarer:

Ruben sa...

Stora förändringar bara på några år! Och alla till det bättre!
Jag kände nästan inte igen mig på årets månadsbild, men jag stod nog aldrig på din plats, kom jag att tänka på. Vad kul med fotograferandet, det finns ju hur många vyer som helst!!
Idag kom vitlysingen i jorden. Jag lade den ner litet, eftersom det verkar som att den kan skjuta skott från stjälkarna (om de är under jord). Jag måste säga också, att jag är väldigt nöjd med placeringen.

Ha det gott!
/Ruben

Ninnis sa...

Jag uppskattar alla dessa före och efterbilder...så Tack för att jag får titta in hos dig....=)

Kram Ninni

Hélena sa...

Jag gillar månadsbilder det är så roligt att bli påmind om hur mycket det är som händer i trädgården, både under året men också jämfört med året innan. Jag är grymt impad över att du hinner så mycket. När kommer du till Stockholm nästa gång? Har allt lite À-K abstinens:-)
Kram Hélena

Sabelhagens Olivlund sa...

Gillar månadsbilder, det är så roligt att se förändringen över tid.
Jättemycket som hänt hos dig
Kram Maria

Livet på solsidan sa...

Ni har så fint! Tar själv månadsbilder och lägger ut några. Det är verkligen kul att ha som dagbok, för man (jag gör iaf) glömmer lätt hur det såg ut tidigare. Och hur mycket man faktiskt gör i sin älskade trädgård.

Tamara

Kristinas oas sa...

Alltid lika kul med före och efterbilder, där man ser vad som har hänt och hur trädgården växer fram allt eftersom. Gräsmatta är klart överskattat, mycket roligare med växter! :) Kram Kristina

Inger sa...

Visst går tiden fasligt fort. Du har verkligen utvecklat din trädgård.
Kram

Veronica sa...

Jag tycker det är kul att följa månadsbilder....
Jag har en flik på bloggen där jag lägger upp dem!

Tack för tipset med tändpinnar! Några sitter redan i rabatterna :)

Kram

Anonym sa...

Jag tycker det är väldigt intressant med månadsbilder, och kommer definitivt göra samma sak när vi väl har flyttat till vår nya trädgård (och hus)! :)

Villa Ryttarängen sa...

Kul med bilder från samma vy.. Kraaam Pia

Charlotta sa...

Vilken utveckling! Det är spännande att se både växlingar mellan årstiden men också mellan år som här hos dig. Kul också att se hur gräsmattan försvinner till förmån för rabatter och planteringar. Det blir så lummigt och fint.

Katarinas trädgård sa...

Hjälp vad du har jobbat och utökat rabatterna, snyggt! Snart får du nog vara med i TUG =trädgård utan gräsmatta :)
Kram
Katarina

Mia sa...

Det är kul med dom månadsbilderna, man ser hur årstiden ändrar på utseendet hela tiden. Byta vy har jag inte tänkt på, en god ide :)

Bettina Bäck sa...

Det är kul med månadsbilder! Njuter av dom hos dom som kommer ihåg att fota, jag ger upp redan på förhand ... Kram!

Drömgården sa...

Hittade dig via en annan blogg, så nu kikar jag in hos dig för första gången!
Vilken underbar trädgård du har! Måste sätta in dig på min blogglista så att jag får följa dina inlägg :D

/Kitty