lördag 3 augusti 2013

Bättring på vyfronten utlovas

Efter gårdagens bannor ;) om alla närbilder jag tar tänkte jag helt enkelt bjuda på några vybilder idag.

Först ut en vy som jag inte tror jag visar alltför ofta. Det är utsikten från farstukvisten och alltså det första man ser när man kliver ut genom dörren. Om man nu inte stirrar sig blir på soptunnor och andra fulhörnor vill säga.Den här stenlagda uteplatsen var det första vi gjorde i trädgården men vi sitter nästan aldrig här. Varför kan man undra för just nu ser det riktigt trevligt ut faktiskt. Solen når inte riktigt hit och när jag vill ha skugga sitter jag hellre i grusrundeln vid medaljörrabatterna. 
Här i korgstolarna är det skugga hela dagen - utom just på morgonen när man gärna vill fånga de första solstrålarna. Perfekt för morgonkaffet och tidningen. 

Framför stolarna syns guldrabatten. Just nu blommar den gula stäppliljan, Eremurus bungei bakom dahlior och svavelnejlika. 
Bakom korgstolarna hittar man bronsrabatten. Snyggast där är den bruna fingerborgsblomman, Digitalis ferruginea. Den sådde jag för tre år sen och därför fått en hel hög med plantor. I år blommar den för första gången och jag är så nöjd med resultatet. 
I silverrabatten ser det som vanligt ut som en djungel vid den här tiden på året. Fast jag försöker gå fram med stora trädgårdssaxen och rensa när det blir för yvigt.
Till sist en vy från där vi började. På den stenlagda uteplatsen. Härifrån har man utsikt över (nästan) hela baksidan. Murrabatten, rosengården och köksträdgården. Och allra längst bort i fjärran ser man till och med havet.
Veronica och Stefan ... är ni nöjda nu?! ;)

Kram!


14 kommentarer:

livetpålandet sa...

Herregud vilken blomsterprakt!!
Trollrudbeckiorna är en favorit och fingerborgsblomman ferruginea blommar också här nu för första gången. Superfin!Stäppliljorna dina går inte heller av för hackor! / Annica

Aquilejans sa...

Å vad fint du har!

Ruben sa...

Jädrans också, den där första vyn borde jag inte ha missat! Så fin, så fin! Vad kul med fotograferandet, hur många bilder man än tar, så blir de alltid lite olika!! Underbar trädgård, säger jag igen!!

Ha det gott!
/Ruben

Bjørkvold besøkshage sa...

Jeg synes selv det er vanskelig å ta gode oversiktsbilder av hagen og de fleste havner i kategorien ikke akseptert på blogg. Lys fokus og motiv blir vanskeligere å få til enn på nærbilder, men utfordrer meg selv slik du har gjort. Det er veldig fint å se oversiktsbilder fra hagen din, men det beste med en hage er jo å være i den. Ha en fin sensommerkveld!
Brita

Sabelhagens Olivlund sa...

Jättefint! Roligt att få se lite andra vyer från din vackra trädgård.
Ha en fin kväll
Kram Maria

Charlotta sa...

Så fina vyer, det är en riktigt välstrukturerad tomt som ger underbara blickfång åt alla håll och kanter. :)

Hannele på Hisingen sa...

Där sitter man gärna och njuter!

Anonym sa...

Så lummigt och fint du har det. Jättebra med helhetsbilder, det är lättare att bilda sig en uppfattning om hur trädgården ser ut = härlig, särskilt silverrabatten! Hoppas att fler tar efter dig med helhetsbilder/vybilder...
Hälsn. Åsa

Inger sa...

Lätt att bli hemmablind eller hur. Ser fram emot att få besöka din trädgård nästa sommar, visst känns det avlägset.
Kram

Maribel sa...

Det är jättefint hos dig, bronsrabatten är min favorit, skall försöka komma ihåg att så den underbara Digitalisen. Ha det gott/Marika

Veronica sa...

Jajamensan Anna-Karin, nu blev vi sååå nöjda :)
Och det gjorde inte ont va?

Idag har vi varit på fotoutställning hos Helena oc attan vilka översiktsbilder jag kommer att kunna ta med lite övning!

Kram

Hélena sa...

Du har det ju så fint och jag grämer mig fortfarande att jag inte kunde vara med och uppleva allt du har gjort den är säsongen.
Bamsekram Hélena

Godastunder-tokigaidéer sa...

Trollrudbeckiorna står på min önskelista, sååå fina. Plantskolan hade inga så jag får snällt vänta till nästa år och hoppas.
Underbara bilder.

Kram Anna

Cecilia i Hillsjöstrand sa...

Jamen titta, där ser jag ju till och med en humlestör! Sådana planerar jag att ha på uppfarten till vårt hus, de är så vackra!