onsdag 21 augusti 2013

Lite lätt mätt

Så här när sensommaren har rullat in så brukar jag känna mig lite mätt på trädgård. I år kanske det kom lite tidigare än vanligt. Det är liksom jämngrönt och övervuxet. Lite varstans faktiskt.
Att jag är extra trädgårdstrött just i år beror nog på all trädgård som jag faktiskt har hunnit konsumera i år. Både min egen och alla andra fantastiska trädgårdar som jag har besökt. Och för att inte tala om alla härliga trädgårdstokar som jag har träffat.

Bloggen har fått stå lite åt sidan ett par veckor för att jag riktigt ska ha hunnit smälta alla trädgårdsintryck. Men så vänder plötsligt den där tröttheten. Av något så enkelt som ett härligt möte. Tack kära Wilma för idag. Tankade massor av energi från dig. Hoppas du fick lite tillbaka också. :)


De senaste dagarna har även trädgården återhämtat sig lite tycker jag. Flera rosor har börjat på en andra blomning och den sönderbrända gräsmattan har fått nytt liv efter några regnskurar.

Solen fortsätter skina och det strålande sommarvädret håller i sig. Det är bara att tacka och ta emot och bunkra inför kommande kallare årstider.

Så, hur är det med er? Någon trädgårdströtthet annalkande?  


Kram,

17 kommentarer:

Inger sa...

O ja, jag har varit trött länge nu men uppskattar värmen otroligt mycket.
Kram

Ruben sa...

Trodde du möjligen var på semester. Har saknat dina inlägg!
Ser att vitlysingen blommar lika fint fortfarande! Det gör den här också, med två blommor!

Ha det gott!
/Ruben

Cecilia i Hillsjöstrand sa...

Trädgårdströttheten känner jag igen, även om den varit ganska liten i år. Nu är jag mest trädgårdsfrustrerad, dvs jag tänker på flytten och vad jag ska göra i vår nya trädgård och vilka växter samt hur jag ska ta dem med mig. Så jag gör upp planer, planer, planer!

Hatty sa...

Så vackra bilder från en vacker trädgård. Kram Hatty

Veronica sa...

Lite trött har jag nog blivit! Känner iaf inte samma sug längre! Framförallt när det gäller bloggandet och att hänga framför datorn. Jobbet tar oxå mycket energi just nu och att sonen kom hem efter 3,5 år utomlands har gjort sitt till oxå! Men i helgen får jag trädgårdsbesök och det kommer såklart ge energi :)

Kul att du gjorde ett inlägg!

Kram

Meta sa...

Ja när jobbet börjar igen då går det mycket energi till det, Njuta av min koloni det gör jag i alla fall.
Ha en fin dag
Kram Meta

Mia sa...

Det är som vanligt så här års, man blir lite mätt, sen så blir det några timmar till höstarbete och lökplantning. Just nu är det bär som ska tas rätt på, så mycket mer hinner man inte, det blir så tidigt mörkt. Läsa bloggar har jag varit dårlig på länge nu tycker jag men jag njuter för fullt när jag är inom och ser på dina fina trädgårdsbilder :)

Millas Trädgård sa...

Det är som vanligt:)
Under våren är man på topp och på hösten börjar tröttheten smyga sig på. Men efter denna sommaren har vi ju ändå alla kunnat ladda batterierna och njutit av solen mellan ogräsrens och gräsklippning. Ser fram emot höstens färgprakt och frodighet.
Må så gott!
Milla

Wilma sa...

Åh fina du!
Gissa om jag fick energi, så jätteglad för att våra vägar korsats och att du bidrar med så mycket kunnande och passion där vi mest har en begynnande passion bubblande.

Mår prima just nu. Vi är två lite speedade personer här dock. Sovläget kommer att dröja ikväll ;-)

Tack för en super-eftermiddag!

Lotta sa...

Den kommer och går... men jag är nog mest trött på att måla panelbräder!! Vilken fantastisk blomning du har. Helt ljuvlig! Jag har i alla fall grävt upp några skott från sammetshortensian. Den bara spottar ut skott så det finns att testa med. Skriver du din adress så får jag iväg dem när jag ser att de inte dött av uppgrävningen.
Kramar

Kristinas oas sa...

Nej, ingen trötthet här än, men visst hinner jag inte riktigt med i de sista svängarna i trädgården. Har gett upp slaget om dahliorna med bladlössen. Min trötthet brukar infinna sig halvvägs in i höstens lökplanterande... ;) Kram Kristina

Sonja {Dagmars Kitchen} sa...

Åh, du har det ju så fint! Har suttit och snabbkollat på bilderna från dig idag och det är SÅ FINT. Förstår att man kan bli lite trädgårdstrött när man håller på så mycket med det som du gör :-)

Här är det också lite trädgårdstrött får jag nog tillstå. Inte för att jag har särskilt mycket att ta hand om, men det som fanns har liksom haft sin storhetstid om man säger så...

Funderar på att röja i kökslandet och så en sista omgång rädisor och salladslök.

Kram och stort tack för besöket och övernattningen

Törnrosa sa...

Mmm, förstår den där känslan du beskriver. Augusti är ju alltid så MYCKET av allt. Och trädgårdens struktur drunknar i allt det gröna och frodiga. Då tar jag fram spade, sekatör, såg och röjer! Genast blir det bättre och känns kul igen då former och luftighet kommer tillbaka.
Törnrosa

AnnaHelena sa...

Jag tappar alltid stinget i augusti. Precis som du skriver så blir trädgården alldeles jämngrön på något sätt och lite omedgörlig. Övervuxen och allt för spretig.
Men just i dag så har fick jag tillbaka lite feeling igen. Solen skiner och jag slutade tidigare och kunde njuta av vädret ute i trädgården i eftermiddags. Och då ser jag ju att mycket är fint nu också. Och snart är det dags att plantera lökar! DET blir kul! :-)

KraM // AH

Helens trädgård sa...

Så frodigt och vackert du har i din trädgård.

Jodå, trädgårdstrött är jag lite då och då. Men får man bara vila lite kommer lusten tillbaka :=)

Önskar dig en solig helg!

Katarinas trädgård sa...

Jo, lite trött kan man nog bli ibland. Men det är ändå en skön tid nu, för en del saker man borde har gjort är för sent. Samtidigt som det är för tidigt och för torrt för större flyttkaruseller.
Kram
Katarina
PS Det ser så fint ut hos dig så det kan inte vara något som behöver göras?! DS

Bettina Bäck sa...

Samma läge här. Både hos mig och trädgården. :-)