torsdag 11 oktober 2012

Höstfeelings

Nu känns det som om man inte sett solen på evigheter. Och jag är trött, trött, trött. Kan inte ens skylla på att jag sitter för länge i soffan på kvällarna. Ramlar i säng strax efter tio. Kväll efter kväll.

Fick några minuter över så här på förmiddagen och satte mig för att kika igenom en mapp med bilder från augusti. Alltså de är inte ens två månader sen det såg ut så här.


Det mesta blommar, det är frodigt och grönt. Gräsmattan är grön och inte full av löv eller svamp. Det är strukturerat och ordning och reda. Nu är det full kaos. Men jag tror jag vet vad som saknas!


En riktig trädgårdsdag hemma. Att få kratta löv, beskära och rensa. Att få tillbaka något av den där ordningen. För jag gillar ju hösten egentligen. Det är bara det här trötta, gråa jag kan klara mig utan.


Så får det bli. Ska försöka smita ifrån lite tidigare och röja loss lite i eftermiddag.


Kram,

11 kommentarer:

Isas Trädgård sa...

Hej Anna-Karin !
Här har du en till som är trött, trött på kvällarna ! Det är nog omställningen till mörkret som tar ut sin rätt tror jag ... hela naturen går till vila och det påverkar oss också.
Hoppas du får en skön och vilsam dag i trädgården !
Ha det så gott !
Kram/Isa

Sophia Callmer sa...

Förstår känslan av röra, känner likadant, allt har vuxit mig över huvudet! Jag tror som föregående kommentar att det är mörkret och att det blivit kallare som gör att man blir så TRÖTT. Ja det är konstigt var frosten kommer först, intressant att du inte haft frost ännu. Vi ligger på kanten till zon2 här och frosten är ofta rätt tidig även om vädret sedan kan vara milt och frostfritt långt in på vintern. kram Sophia

Sabelhagens Olivlund sa...

Trist med det gråa mörka! Vi har haft två dagar med underbar sol och oj vad gott det gör för själen! Njuter av dina sommarbilder och får ny grön energi. Jag dricker ett glas Berrocca varje morgon, annars hade jag varit helt slut.
Ha det gott.
Kram Maria

Malin sa...

Jag arbetar ju på vår gård så jag kan säga att jag inte längtar till mitt gamla liv på kontor precis... att ta ett snabbt promenad på lunchen är ett bra höstknep. Hög luft och det ljus som går att få är guld värt,
Ha en skön stund i haven.
Vi ses
Malin

M/S Design sa...

Snyggt och praktiskt upplagt med tomtskiss och framtidsplaner!!!
Mariana

Ulrika sa...

Det är ju så mörkt ute på kvällarna så även om man har lust så går det ju inte för mörkret! Vackra bilder, håller med dig om ordningen...det behöver jag med!
Och får du tid över på din resa till Hudiksvall så är du välkommen hit. Och jag tar nog gärna med mig mina kompisar på en resa neröver till sommaren!

Kram Ulrika

Veronica sa...

Ja, men visst är det ordning och reda som saknas... Om man är sådan som vill ha skurna gräskanter och ogräsfritt, inga löv som dräller överallt eller vissna blommor som är fula och man inte hinner pga mörkret så kryper det i en..iaf i mig !

Hoppas helgen blir regnfri så du hinner ta tag i den! Själv blundar jag när jag är därute för all tid går till uterummet :)

Kram

Ninnis sa...

Detta mörker gör en trött, tröttare och tröttast...=)
Då är det skönt att ha vackra bilder att titta på och minnas sommaren som var.

Kram Ninni

Hélena sa...

Det är nu jag saknar tiden som föräldraledig eftersom man fick så mycket ljus, man kunde ju vara ute på dagarna. Nu när man jobbar...ja, det blir ju inte så många timmar. Tänk, två månader sen, vad mycket som händer. Inte klokt!
Bamsekram

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Det trötta gråa kan man absolut vara utan :-) Usch vad trött man blir. För trött. Soliga ljusa dagar är så mycket mer energirika på alla sätt och vis.

Hoppas du får några soliga dagar med tid i trädgården nu :-)

Stor kram
Charlotte

Lotta sa...

Förstår så väl om du blev kär i den skönheten.....doftar den sen också så måste man ju vara helt såld!
Ha en fin hösthelg.
Kram Lotta