söndag 16 oktober 2011

I bland blir det inte som man tänkt sig ...

... men det kan bli bra i alla fall. Den strålande höstdagen vi fick idag hade jag vikt för att plocka upp de känsliga växter som finns kvar i landen. De skulle få lite varmt om fötterna och få flytta in i vinterförvaringen. Har bland annat några gräs, jätteverbenor och en kyndel som jag vill rädda. Men nu blev det inte så. I dag heller.

Nya spaljén. Kan ni fatta att det är mitten av oktober?!

Istället blev det en rosspalje. Har länge gått och klurat på vad jag skulle hitta på för nya klätterrosen 'Kordes Aloha'. Hittills har den haft stöd av finfina rosetten från Rosverkstan men nu räcker den inte till längre. Och jag vågar inte vänta till våren med att fixa ett stöd för jag har grävt ned den precis där vi brukar få som mest snö. Rosen har tagit sig så himla bra så det vore dumt att chansa.


Hur som helst - jag gick till skogs för att se vad jag kunde hitta i virkesväg. Och där låg de! I en hög. Lagom långa furustammar. Snyggt grånade med något år på nacken. När jag sågade i dem vad de helt kärnfriska och fräscha. Tack sa jag och släpade hem dem.Jag snickrade ihop dem på ett par timmar så de är kanske en aning sneda och rangliga. Men jag tycker att det blev ganska bra i alla fall. De övre slanorna har jag tvinnat fast med ståltråd och tjärsnöre. Och 'Kordes Aloha' verkar ju nöjd ... ;)Min tanke är att den ska få sällskap av en 'Hybrida' som ska klättra från andra hållet. Vi får se om det blir så. Något mer klättrande ska det i alla fall bli.

Vad har ni hittat på för skoj idag?

Kram,

9 kommentarer:

Lottzys matblogg sa...

Oj, vad vackert det kommer att bli! Roligare att göra nytt än att ta hand om gammalt skräp ;-)

Trevlig blogg du har!

hälsningar Lottzy

Anna Vattenkanna sa...

Passar så bra där hos dig...slanorna ser ju ut som gamla hässjestörar. Kul att bygga ngt själv också - ingen har ju någon exakt likadan rosbåge.

Kram Anna Vattenkanna

Anonym sa...

Väldigt fint! Kram Hanna

Sabelhagens Olivlund sa...

Snygg båge som verkligen passar in hos dig! Inte dåligt att du kunde hitta allt materialet i skogen.
Idag har jag grävt ner några perenner, och flyttat på rosen Belle Poitevine. Rensat och krattat lite. Dock har jag inte flyttat in Änglatrumpeterna och pelargonerna och Dahliorna...Skäms...
Kram Maria

Trädgården på Höjden... sa...

Så himla bra det blev. Bra jobbat!!!

Hälsar Åsa

Tant Otteskrufv sa...

Mycket snyggt bygge för rosen att bo i! Jag oroar mig bara lite för din fina surrning.Jag gjorde en liknande surrning som murknade på bara en säsong.Har du vaxat snöret så det håller ett tag eller ska du kanske hälla lite varm olja över så här i efterhand för att hålla fukten borta?

haspet sa...

Så fint det blev. Jag gillar när man använder det som naturen bjuder på, känns naturligt.// Peter

Tant Otteskrufv sa...

Jag tror de säljer nya svarvar hos järnhandeln och förstås hos snitsiga matlagningsbutiker:)

Helens trädgård sa...

Så snyggt det blev, bra jobbat!
Kul att bygga egna spaljeér, det ger en härlig känsla.
Ha det gott!