torsdag 7 februari 2013

Åter i verkligeheten

Sådärja! Då var man på svensk mark igen. Det är kallt, kallt, kallt. Hjärnan vill inte riktigt ställa in sig på att det fortfarande är vinter här hemma. Efter en vecka på Boa Vista, Kap Verde så vill den bara ha sommar, sol och värme. Från +28, en precis lagom bris och sol till -2, stormvindar och snö.
Hotellet var det enda på "vår" milslånga strand och reste sig som ett gigantiskt sandslott ur dynorna. Promenerade man en bit bort likande det mest en hägring. Det var väldigt lite folk just på stranden och på morgnarna kunde man lätt fota en bild nästan helt fri från människor. Längst bak vid horisonten kan man ana ett par försäljare. Annars inte en själ. 
Utsikten från vårt hotellrum var inte heller så pjåkig. Sista dagen var det lite mulet och den här bilden är fotad den morgonen. Annars var det strålande sol från blå himmel hela veckan. 
Sista dagen blev det även ordentligt blåsigt. Så blåsigt att varken jag eller supertriathleten systeryster vågade bada. De stackars badvakterna satt och frös så de skakade i sina shorts och huvjackor. 
Hotellet var nybyggt och riktigt fräscht med massor, massor av växter och blommor. En hel del palmer men även andra exoter. Neriumen blommade i överflöd och doftade därefter. Helt ljuvligt!


Bild lånad HÄR.

Tyvärr var jag väldigt dålig på att fota. Tog semester även från blogg-tänket. En växt som jag dock blev extra nyfiken på var den här. Den växte som mindre träd eller större buskar. På flera ställen såg jag att den formklipptes men där den fick växa fritt fick den de här fantastiska blommorna. Någon som vet vad det kan vara? 

Till helgen ska jag försöka hinna runt och hälsa på er igen. Har sett att ni varit så flitiga och lämnat många kommentarer. Tusen tack för det! Blir lika glad varje gång någon kommenterar det jag skriver. Extra tack för alla fina tips på kända och okända clematis.

Kram,
10 kommentarer:

Meta sa...

Välkommen hem till verkligheten!
den är inte så dum den heller när man ser den utifrån att inte ha varit borta.
Då vet man inget annat.
Semestern har nog gjort dig gott .
Ha en skön hemkomst och en go fredag
Kram Meta

Anette sa...

Välkommen hem!
Växten är nog någon slags mimosa. Kap Verde vill jag veta mer om. Det valdes bort i november, då vi var till Tenerife.
/Anette

Ingmarie We sa...

Vilket spännande semestermål! Ni verkar ha haft det riktigt skönt. Utsökt fina foton, speciellt det av neriumen gillar jag.

TinaM sa...

Måste varit en underbar resa =) Kram!

Fröpåsen sa...

Åh du verkar ha haft det jättehärligt. Väldigt härliga havsbilder!

Spirande grönt - sa...

Oh, så härligt det ser ut! Liiite avundsjuk bara:)

Välkommen hem och ha ett finfint slut på veckan,
Rebecca

Almbacken sa...

Jag är inte alls avundsjuk.....tycker att det är såååå härligt med vå låååånga vinter. Sanningen är att jag är grön av avund men inte missunnsam. Ser helt underbart ut.

Kram,
Maria

Anna Vattenkanna sa...

Det låter som en skön vinterpaus. Blomman ser ut som en sorts peacock flower, en tropisk buske som är vanlig i mer lagom :-) tempererade områden. Jag vet inte vad den heter på svenska, om den har något namn, och inte heller dess vetenskapliga namn :-(.

Kram

Malin sa...

Ja här sitter jag och njuter av dina sköna bilder från VÄRMEN. Härligt att få ta del av.
Jag har flera kompisar som kommer från just Kap Verde och har länge drömt om att åka dit. Kul att få en påminnelse.
Ha en skön helg!
Malin

Vilt og vakkert sa...

Heisann!

Så du har nettopp vært på Cap Verde!!! Vi besøkte ikke Boa Vista, men øyene er såpass interessante at vi gjerne drar dit igjen om noen år, også for å se forandringen som tydeligvis er i ferd med å skje.
Jeg har tatt ver 500 bilder, det gjelder å være kritisk i utvalget når jeg postlegger noen på bloggen i dagene framover ;:OD)