söndag 18 maj 2014

Ljuva försommar

Ja, ljuva försommar! För det är väl försommar det är? Med strålande sol, över 20 grader, surrande humlor, glada barn och blommor färgglada som karameller precis överallt?





I rosengården blommar nu liljetulpanerna 'Purple Dream' och 'Claudia'så mycket de bara orkar. Pioner, perenner och rosor blir grönare och frodigare för varje dag. Tänk om det gick att bara frysa tiden. Bara för ett litet tag. Så jag hinner ta in allt det vackra som exploderar av växtlust runt om kring mig. 




'Purple Dream' och 'Claudia' i närstudie. 'Claudia', det är hon med den vita kanten längst ut på kronbladen.




Kurilerkörsbäret har gett upp sin blomning för i år. Underbart är kort. Bakom körsbär, rosbåge och ystra tulpaner anas guldrabatten. Guldrabatten är aldrig så vacker som just nu när alla dessa härliga tulpaner blommar.  


 


Och som om inte det vore nog blommar både gullrips, mahonia och forsythia i gulaste gult. Alla samtidigt. Förra årets favorittulpan i guldrabatten var 'Akebono' med sin kanariegula färg, gröna teckningar och röda markeringar längst ut på kronbladen. Men i år undrar jag om inte favoriten heter 'Silverstream'?




'Silverstream' är en Darwinhybrid med en fin creme-färgad botten. Alla tulpaner ser olika ut med strimmor i alla nyanser mellan svavelgult och klaraste rött. Så himla fina!   





I bronsrabatten har 'Apricot beauty' börjat slå ut. Men än väntar snyggingen 'Menton Exotic'. Har fått en föraning om hur himla snygg den är eftersom jag även satte några i krukor i höstas. Där står hon på trappan men sina lååånga stjälkar och stora fyllda blommor i alla färger mellan rost och aprikos. 




I den tidigare fulhörnan satte jag i höstas över 300 lökar. Nu börjar jag ana att hörna istället kommer att bli tomtens snygghörna. I alla fall medan tulpanerna blommar.

Ha en finfin vecka!

Kram,



16 kommentarer:

Annika sa...

Vilken färgprakt! Ja nog måste det anses vara försommar nu, och fort går det! Man hinner knappt med.
Tycker guldrabatten är helt ljuvlig!
Ha en fin vecka!
Annika25726585854

Annika sa...

*He he* Nu har jag bevisat att jag inte är en robot två gånger! ;)Inte meningen att skriva siffrorna efter mitt namn...

Meta sa...

Så vacker det är hos alla nu med så mycket tulpaner. Det måste vara ett extra fint tulpanår i år.Här på kolonin har jag inte sett så mycket tulpaner på en gång förut.Vore rätt bra om man kunde frysa tiden tycker jag med. Här har våra kalla nätter gjort ett litet försök i alla fall.
Önskar dig en fin vecka
Kram Meta

Ingmarie We sa...

Så underbart med så många tulpaner. De rosa är jättefina.

Hélena sa...

Ser helt fantastiskt ut! Är helt kär i alla dessa underbara tulpaner :-)
Kram Hélena

Sabelhagens Olivlund sa...

Vilken härlig tulpanfrossa du bjuder på! Vill ha alla:)
Tycker inte att jag har så många tulpaner, får bli en rejäl beställning i höst.
Dina rabatter är så himla fina och genomtänkta.
Kram Maria

Maribel sa...

Fantastiskt fina tulpaner, och färgkombinationerna med övriga växter, snyggt!

Tante Mali sa...

Dear Anna Karin,
what a wonderful colour combination! Love them all. Thank you for sharing.
All the best and sunny days
Elisabeth

Karin - Mina Rum sa...

Jösses, vad många härliga tulpaner du har! Här har de börjat sjunga på sista versen nu. Flera har dessutom inte riktigt fått den färg som utlovat. Nåja, de blommar i alla fall. Alltid något.

Kram, Karin

Ruben sa...

Men herregud!!! Ursäkta, men det kom spontant! Man blir alldeles överväldigad. Av de vackra tulpanerna, såklart, men även av hur fint du "arrangerat" dem i rabatterna. Sagolikt vackert!

Ha det gott!
/Ruben

Ruben sa...

PS Makalöst vackert fotade, glömde jag skriva.
/R

Jannibele sa...

Ja, nå kan vi kalle det forsommer. For en eksplosjon av en vår vi har hatt. Det er en sann nytelse å vandre rundt i hagen sin og ikke minst nyte alle deres andre. Din hage er et vakkert syn om dagen. Så mange nydelige tulipaner i de skjønneste farger. Måtte blomstringen vare en stund.

Anonym sa...

Härligt! Känns som jag upplever en gång till. Här har i stort sett alla tulpaner och mycket annat blommat över. Kul att se alla andras tulpaner och skriva upp på önskelistan.

Kram, Carina

Rost och rädisor sa...

Vilka fina färgkombinationer och kul med så mycket tulpaner. Här har de få jag har blommat över för ett par veckor sedan.

Allt gott
/Anette

Unknown sa...

Wow! Så himla läckert :)

Just Menton hade jag i år tillsammans med en lila (kommer inte ihåg namnet nu). När Menton öppnade sig helt av värmen, var kombinationen dem emellan hemsk. Det skar sig big time. Men när Menton bara visade sin utsida var det istället magiskt vackert. Kul att det kan vara sån skillnad i färg på en och samma tulpan.

Ser fram emot bilder på ful... Jag menar snyggrabatten!

Kram Tamara

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Oj så mycke fint du bjuder på, härligt med tulpanhav!
Har hamnat på din blogg lite nu och då, tror jag måste "adda" dig minsann!

Ha det gott!
Hälsningar Ewa :)