lördag 23 februari 2013

Önskelista med det där lilla extra

Under senaste veckan har jag varvat en dunderförkylning med för mycket jobb. Som grädde på moset har jag även haft en inflammation i ryggen så energin har verkligen inte varit på topp. Har inte ens orkar lyfta kameran trots att det funnits så mycket att föreviga. Blommande citrusväxter i vinterförvaringen, första tulpanerna i kruka som blommat och blommat över och all denna snö vi har fått. Häftigt, lite galet men också ganska vackert.

Med den låga energinivån så har det ju passat alldeles utmärkt att vara med i årets X-faktorutmaning hos Anne på Mosseplassen. Hann inte med den blåa, gula eller rosa utmaningen då tiden inte räcker till men en vit, en svart och en orange snygging finns med.

Det har varit så himla kul att kika på alla bilder och habegäret har blivit stort. Därför tänkte jag hänga med även idag och visa vilka av era snyggingar som hamnar på min "måste-ha-lista". Jag har valt en favorit av varje färg.

Rosa

Min rosa favorit hittade jag på bloggen Drömme i jorden. Det är den bedårande trumpetblomman, Salpiglossis sinuata. En sommarblomma som blir ca 60 cm och finns i olika rosa och lila nyanser. Just den här var extra söt med de röda och gula teckningarna mot de rosa kronbladen.Vit


Min vita favorit hittade jag hos Vilt og vakkert. Lite osäkert vad det är för blomma men jag gissar att det är någon form av Caesalpinia. Jag tog frön från en gulblommande Caesalpinia gilliesii när vi var på Kap Verde och den här påminner mycket om dem jag såg där. Denn vitblommande är ännu lite snyggare än dem jag tog frön från.
Röd


Den röda favoriten var svårast. Just nu verkar jag gå igång lite extra på just rött. Många fina växter växte ha-begäret men den som jag tillslut valde som favorit var clematis (viticella) purpurea plena elegans på bloggen Hortofilia. Den skulle jag mer än gärna vilja ha i sommarens drömprojekt Rosengången.

Blå


Om den röda var svår så var den blå lite lättare. Föll pladask för denna ljust blå adonis, Adonis brevistyla. Sååå himla fin. Den lyckliga ägaren till den här har bloggen Rant Hagen och där kan du se ännu fler vackra bilder.


Gul


Ni som läser min blogg vet att jag verkligen gillar gult. En favorit som funnits på min måste-ha-lista i flera år är den ljuvliga Trillium luteum. Den här vackra bilden hottade jag på bloggen Strandhuset.


Svart


Sist men inte minst av favoriterna kommer den svarta Fritillaria camchatcensis. I samma inlägg finns fler svarta snyggingar så jag rekommenderar att ni kikar in till Marits hagedagbok.
Ja, det var min lista. Fler måste-ha-listor hittar du hos Anne.

Idag är jag lite piggare och i morgon har det utlovats sol. Då måste jag faktiskt ta mig ut och fota snömassorna. Ni som bor i landets södra delar kan behöva se hur vi har det, vi stackars norrlandsbloggare. ;) Vågar knappt kika in till er. Rädd för att jag kommer att dö på kuppen av längtan till takdropp och en smula färg i allt det vita.

Ha en fortsatt finfin helg!

Kram,

14 kommentarer:

Helens trädgård sa...

Många vackra 'måste-ha-växter' på din lista.
Tycker min lista blir bara längre och längre för vart år som går. Det visas så mycket fint på olika bloggar som spär på önskningarna :=)

Ha en trevlig lördag kväll!

Elin sa...

Så mange fine favoritter du har på 'må-ha'-listen din:)

Carina sa...

Vill också ha!!! Guuud så mycket läckert det finns.....Vad glad jag blev när du skrev att du inte hunnit med allt i X-factor, jag trodde man var "tvungen" att göra alla momenten och därför har jag känt att det inte riktigt hinns med, men kan man bara göra ett och annat då blir ju läget ett helt annat.
Ha en skön helg!
Kram Carina

Bettina Bäck sa...

Åhåhå vilka godingar! Och vilka verkligt fina foton. :-)

Törnrosa sa...

Underbara representanter för de olika färgerna. Härligt när det fortfarande känns avlägset med vår.
Hej från Törnrosa

Anonym sa...

Så kanske det är. Har inte koll faktiskt om man måste vara med på alla. :) Men det spelar ingen roll. Kul bara att vara med.
Kram!

Inger sa...

Funderar väldigt mycket på clematis (viticella) purpurea plena elegans, känner mig lite dubbel till den, fin eller inte?
Kram

Maribel sa...

Det är så många fina växter i X-faktor, många som jag inte sett förut, dina val hör till de ovanligare. Ha det gott /Marika

Kristinas oas sa...

Jättefina val! Kul med x-factortävlingen där man kan få upp ögonen för andras favoriter och hitta nya egna.

Jannibele sa...

Her var det mange nydelige favoritter. Håper du får dem alle i jorden i hagen din til sommeren:)

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vilka läckra favoriter!! Det är så mycket man vill ha :-) Men oj så jobbigt att vara sjuk - krya på dig!!!! HIhi.... snömassor.... mmmm..... det är inte lätt att vara norrlandsbloggare nu :-)) I helgen har vi haft plusgrader härligt nog och idag lyser solen. Det finns hopp, men snömängderna är overkliga just nu.

Hoppas du får må bättre snart!
Kram
Charlotte

Ingeborg sa...

Jeg er beæret over at du har kun lide en af mine små blomster. 1000 tak.

Luna ek sa...

Underbara vill- ha -växter du valt. Rosa Trumpetblomman hade jag förra året. Den var verkligen iögonenfallande. (Mina Madeirainlägg nu bjuder på mycket färg- och trädgårdsinspiration för den som vill ha lite extra energi, ett tips bara) Krya på dig!
Hälsningar Luna

Anne (Moseplassen) sa...

En herlig ønskeliste!

Og du, gratulerr, det ble finaleplass på deg!!