tisdag 1 januari 2013

Nyårskarameller

Jaha. Då var det nytt år igen. Spännande att se vad som blir av det. 2012 avslutades på ett väldigt trevlig sätt med syster och svåger här på nyårsmiddag. Kan ha blivit bara ett par drinkar för mycket ... Men det var det värt. Även om jag är en aning trött idag. Snön har smällt med en rasande fart och det ser så där trist och rassligt ut. Vi har plåttak på vårt hus och snön far av med dunder och brak. Ibland undrar vi om det bara var is och snö som for i backen eller om det även var en bit av taket ...

I årets första inlägg vill jag visa några av alla de vackra nyårskarameller som blommar. Vill hellre kalla dem nyårskarameller än julkarameller då de faktiskt ha en anings, anings vårvibbar.

Amaryllisarna 'Lemon Sorbet' och 'Nymph' blommar på sin första stängel. Kommer alltså att få njuta av dem ännu ett tag. 'Nymph' köpte jag på Zetas precis innan jul. Tycker den är så himla fin. Ska verkligen försöka få den att leva vidare även efter blomningen.
I ena köksfönstret gick jag loss ordentligt när jag pyntade innan jul. Massa färg med gamla teburkar och knasiga dessertskålar. I det andra är det lite lugnare med glaskaraffer, julrosor och en enkel julgrupp i mer återhållsamma färger.

De sista hyasinterna blommar även de för fullt. Passar på att njuta av både dem och julpyntet för när hyasinterna har gett upp åker även julpyntet ut.
Hoppas att ert nyårsskifte blev lika bra som vårat.
Ha en fortsatt första fin kväll på det nya året!

Kram,

13 kommentarer:

Veronica sa...

Jag har tittat igenom alla dina månadsbilder och det är så kul att se hur det förändras månad efter månad. Jag kommer definitivt börja med det!

Ha en superbra fortsättning på det nya året!

Kram

Tant Otteskrufv sa...

Fint med ljuset i dina bilder. Det har varit mulet lite väl länge.Nu vill jag se mer grönt och ljust :)

Meta sa...

Det är nog den pampigaste och vackraste julblomman jag vet amaryllisen. De andra är också vackra på sitt sätt.
God fortsättning!
Kram Meta

Ulrika sa...

Härliga nyårskarameller du bjuder på.Låter som ni hade en trevlig afton!

Kram Ulrika

Helena sa...

Håller med om att det är lite vårkänsla amaryllisarna.Fin doft har många av dem oxå.
Ser fram emot att få följa dig under året som kommer.
God fortsättning på trädgårdsåret!
KRAM från mig!

Sabelhagens Olivlund sa...

Vackra amaryllis!! Jag har en som håller på att slå ut, den är röd. Jag tror jag gillar de ljusa bättre.
Ha det gott.
Kram Maria

Lena/isklockan sa...

Amaryllis är så vackert. Älskar verkligen den blomman.

Kram

Hélena sa...

Så vackra amaryllisar! Mina har precis blommat över och idag ska jag rensa bort alla blommor, fast först ska jag jobba lite. Toppen att du fortfarande är på :-) Jag skickar meddelande på FB lite senare idag så vi kan börja planera lite.
Bamsekram Hélena

Anna sa...

Gud vad fin amaryllis!

Anjas Hill sa...

Roligt att titta igenom årsbilder från din trädgård!
Önskar dig ett fantastiskt år 2013!

/Anja

Anonym sa...

Så vackra blommor och så fint ljus i dina bilder. Här är hyacinterna på väg att ge upp och granen börjar se lite trist ut. Jag brukar ha lika brått att kasta ut julen som jag har att ta in den! ;) Får se om jag orkar se grejerna fram till trettonhelgen eller om de åker ut innan dess... ;) Kram Hanna

Fröpåsen sa...

Underbara bilder. Den andra amaryllisen är ju som grädde o maränger mmmm..! Har börjat snegla lite på ny kamera och undrar, vad fotar du med? Ha en fin dag!

Christina sa...

Amaryllisen är så fin. Och den står verkligen länge. Önskar dej ett fint 2013!/Lila-Christina