måndag 7 januari 2013

Klorofyllgrönt

Jag vet att det är alldeles för tidigt att ens börja drömma om våren. Jag VET. Men jag säger bara att jag faktiskt får lite vårkänslor när det är plusgrader och det droppar från taken. Även om det är januari. 


Hundrova, Bryonia alba


Det jag saknar mest tror jag är ljuset. Att faktiskt kliva ut genom dörren på morgonen och faktiskt se var jag sätter fötterna. Och färgerna. De saknar jag som bara den. Den där gröna. Klorofyllgröna som bara finns under försommaren. Som jag längtar efter den.


Kobrakalla, Arisaema


Tänk att få gå ut barfota i det daggvåta gräset. Det är något att längta efter. Jag säger bara det.Liljekonvalj, Convallaria majalis 'Albostriata'


Utmaning
I morgon tänkte jag hänga på Anna Vattenkannas utmaning Månadens favoritväxt. Ska bara komma på vilken jag ska välja först... Hos oss ligger det mesta under snön fortfarande men något ska jag väl kunna rota fram.

Ha en finfin vecka!8 kommentarer:

Veronica sa...

Mmmmm! hur mycket kan man längta efter våren egentligen? Så det gör ont...

Jag funderar även jag över vilken växt jag ska välja till Annas utmaning men tror jag vet....bara jag lyckas få lite ljus i trädgården så jag kan fota. Idag blev det inte ens ljust :(

Kram

Meta sa...

Visst är det härligt att få längta det blir liksom hela grejen då. Här har vi nästan vår nu, lite väl tidigt tycker jag som ändå längtar till den riktiga våren, det må nog komma lite bakslag flera gånger innan det är på allvar.
Kram meta

Bettina Bäck sa...

Ja! Jag längtar också, jag snöfanatikern - längtar efter vår och ljus. Bläddrar i trädgårdsböcker och vill ha inspiration.

Godastunder-tokigaidéer sa...

Fast jag gillar vintern så håller jag med om att man får lite vår känslor när vädret bjuder på sol och många plus grader. Längtar att få komma ut och sätta igång med vårbestyret.

Kram Anna
God fortsättning

Hélena sa...

Ska bli spännande att se vad du hittar för växt...Jag velar men till imorgon ska jag bestämma mig :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Lantligt i smultronbacken sa...

Håller helt med dig, jag vill ha vår nu och ljusare ute.
Jag drömmer hela dagarna om när jag får dricka kaffe och äta frukost på altanen, ja tänk att bara få öppna altandörren direkt när man kommer ner på morgonen

Kram Teres

Törnrosa sa...

Längtan kan vara en skön känsla, också. Tror inte vi skulle njuta så otroligt av våren om vi inte hade den mörka vintern. (Säger jag för att stå ut...)
Men dina härliga bilder fick den där längtan att ta ny fart och styrka.
Hej från Törnrosa

Lotta sa...

Ja, inte längtar man mindre när man ser dina bilder... tur att jag har lite bilder på mygg och ettriga ogräs så jag inte helt försvinner i drömmarnas land.... eller nej, de hjälpte inte... jag längtar lika mycket ändå....
Kram