torsdag 3 januari 2013

Årets första månadsbild

Den första månadsbilden varje år känns alltid lite högtidlig. Även om det är en av de tristaste - rent färgmässigt. Det är vid den här tiden på året det finns tid för drömmar och förhoppningar. Den sista ledigheten spenderas med att fundera, planera och tänka framåt.
Några punkter är avbockade.
Alla (nåja) fröer är beställda. De flesta har också kommit. I år lades beställningarna hos Impecta, Rara Växter och Jennys fröer och sånt. Det blev en bra mix av sommarblommor, perenner, grönsaker och några buskar. Nu återstår bara det roligaste - att få dem att gro.
Första beställningen av perenner är också gjord. Larz Danielssons Spezialplant har öppnat webbshoppen för säsongen och det är lätt att det blir väldigt, väldigt dyrt. Vi får se om jag var tillräckligt tidigt ute för att få det jag ville ha.

Ha en finfin torsdag!


Kram,7 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Härligt att du är igång med månadsbilderna. Jag tänkte jag skulle haka på:)).
Jag se vad jag har för fröer, och sedan blir det nog lite beställningar. Surfa runt och drömma är halva nöjet:)).
Ha en fin torsdag.
Kram Maria

Ninnis sa...

Vilken rolig ide med månadsbild för att få hela förloppet...=)

Härligt härligt men farligt farligt för börsen... med alla dessa frö och plant sidor...!!!

Kram Ninni

Johnna G sa...

Ja men visst kan kosta en mindre förmögenhet när man kommer igång med fröbeställningar. Härligt härligt men farligt farligt ;-)

Elin sa...

Så smart med menedsbilder:) Må jammen sjekke om jeg kan finne et par steder å ta månedsbilder av og slenge meg på ideen din.

Marina sa...

Din månadsbild ser verkligen annorlunda ut än min skulle göra nu. Här är barmark och färgerna är grått, brunt och lite grönt. Inte jätteupplyftande eftersom jag gillar snö vid denna årstiden.
Jaja, man får ta det som det är.
Fröer är beställda från Impecta. Får se när de kommer. Tror jag beställde något som ska sås ganska tidigt.

Kram

Bettina Bäck sa...

Men oj, oj, oj. Fröer har jag beställt, men spezialplant har jag inte vågat mig in på än. Men jag MÅSTE väl innan godbitarna tar slut :-)

Törnrosa sa...

Ja jisses, var in på hans sida i förrgår. Dyrt blev det. Visst, men så härligt!
Hej från Törnrosa