onsdag 14 november 2012

Blickar bakåt på baksidan

Nu har vi bott i vårt hus lite mer än fem år. Som jag har berättat tidigare så bestod vår tomt av nästan enbart gräsmatta när vi flyttade hit. Inte ens häcken som skiljer parhusets tomter åt fanns på plats (vi bor alltså bara i halva huset). Maken får säga vad han vill... Det är inte snyggt med ett stort gräshav! ;)

2007

Juli 2007

Härom veckan när jag letade i gamla arkiv så ramlade jag på några bilder just från när vi flyttade in. Tyvärr har jag inte lyckats hitta någon bild i exakt samma vinkel för att jämföra vy - det måste åtgärdas till sommaren. Men här nedan får ni kanske en uppfattning om vad som har hänt sen trädgårdsintresset tog fart på riktigt för sisådär tre säsonger sedan.


Augusti 2012


Augusti 2012


Oktober 2012

2008

Sommaren 2008 kom syrenhäcken på plats. Längst till vänster anas 'Queen Elisabeth' framför altanen. Hon var en av få växter som fanns här när vi flyttade in. Längst till höger ses skuggan från huset.


Juli 2008

Den här sommaren har häcken vuxit upp till ca 150 cm och framför häcken finns numera vår köksträdgård och det lilla woodlandet. På bilden nedan anas häcken i bakgrunden. Taket på grannens garage kommer knappast att synas om något år.


Juli 2012

2009

Sommaren 2009 gjordes små trevande försök till rabatter och trädgårdsland. Bilden är fotad med ryggen mot huset. Längst till höger anas syrenhäcken.
Så här ser det ut idag. Gräshavet har blivit till en gräsrundel med tydliga(re) små rum med olika funktioner. Närmast kameran på bilden nedan syns murrabatten, strax bakom anas början till rosengården och längst till högser syns köksträdgården.

Om ett år hoppas jag att den här vyn har förändrat sig ytterligare. Mer om det kan du läsa HÄR.


Juni 2012


September 2012

Ja, lite har det allt hänt sen 2007. ;)

Märker när jag har letat bilder att jag är sparsam på att ta vybilder. Närbilderna på bloggen är desto fler ... Får bli skärpning på det till nästa säsong. :)

Är du nyfiken på fler bilder så hittar du hela "resan" under fliken "Månadsbilder från start till nu" höst upp på sidan.

Ha en fortsatt finfin vecka!

9 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Det har hänt väldigt mycket hos dig på väldigt kort tid. Fem år är ju ingen tid när det gäller trädgård tycker jag. När folk frågar mig hur lång tid det tar för ex en syrenhäck att bli stor så säger jag att det går snabbt, men menar då 3-5 år, och det kan uppstå missförstånd eftersom många har så förtvivlat bråttom och tror att en hel trädgård kan skapas på ett veckoslut... Tidsuppfattningen är inte i synk m a o.

Kram

Hélena sa...

Helt otroligt vad mycket som har hänt på de här åren och snyggt blir det också! Ska bli jättespännande att få följa er trädgård när den blir mogen. Jag håller med dig och H håller med din man...angående gräshavet :-)
Ha det bäst!
Kram Hélena

Susie på Stjärnarve... sa...

Det är så himla kul när bloggare visar bilder på "före och efter", jag bara älskar det! så tack för en fin visning av en - numera - härlig och frodig trädgård!!

Bettina Bäck sa...

Ha, ha, ha! Helt galet roligt att se förr-och-nu bilder. Vad ni har fått det fint i trädgården. Så ombonat med häckar och så enhetligt och harmoniskt. Verkligen jätteroligt att se.

Sabelhagens Olivlund sa...

Vad roligt att få se förändringen hos dig. Och vilken förändring, helt makalös:)). Vad du har jobbat, och vad fint du har det.
Ha det gott.
Kram Maria

Godastunder-tokigaidéer sa...

Wow vad du hunnit på fem år. Där är jag inte i närheten och jag har bott i vårt hus i 10. Du har en underbart vacker trädgård.

Kram Anna

Karin - Mina Rum sa...

Då har ni bott lika länge i ert hus, som jag har i mitt. Man hinner ju en del på fyra somrar men det är lite frustrerande att vissa saker växer så långsamt.

Riktigt, riktigt fint har ni i alla fall fått och mycket mysigare än bara en tom gräsmatta.

Kram!

Veronica sa...

Där har det hänt saker :) Visst är det häftigt att "bygga" sin trädgård? Så mycket bättre med vackra rabatter och rum istället för jobbig gräsmatta som ska klippas hela tiden.....

Mycket snyggt! Ser fram emot en tripp till dig i vår ;)

Kram

an angel at my table sa...

Roligt att se före och efter bilder!! Du har verkligen varit duktig!!!! Allt gott Mari