måndag 26 november 2012

Snöflingor, vårkänslor och röda anemoner

I morse var det vitt när jag vaknade. Inte frostvitt utan riktigt snövitt. Blev alldeles glad ända in i själen. Det blir så ljust och vackert på en gång. Nu har de små flingorna redan hunnit smälta men glädjen finns kvar. 
Annars blommar det här fortfarande. Trädgårdsvivorna som jag drog upp från frö i våras verkar tror att den kalla vintern redan har varit och att det är dags för vår. Känns som om att de kommer att bli besvikna när de nu inser sitt misstag. 
På fröpåsen stod det rött men det verkar vara lite sisådär med det. Men det gör inget.
Vårkänslor får man i vilket fall.
Mest fascinerad är jag av anemonerna. De bara fortsätter att blomma. Även om just den här har lagt sig ned för att vila en stund
Som ni förstår har jag lite svårt att förstå att julen närmar sig. Kan inte fatta att första advent redan har passerat om en vecka. Hur har ni det med julkänslorna?

Kram,

14 kommentarer:

Meta sa...

Vad det är långt till våren känns det som när du skriver att ni har fått snö.
Men vi får hoppas att det inte blir så mycket då smälter det bort fort.
såg att det blommar vivor hos mig på kolonin också i söndags.

Kram Meta

Lotta sa...

Nej, någon julkänsla har jag absolut inte kännt av, och då har jag inga blommande vivor eller anemoner... bara lera! Jag längtar verkligen efter lite vita snöflingor nu.
Kramar

trädgårdsdrömmar sa...

Anemonen är ju så fin.Tänk att den blommar ännu.Nej några julkänslor har inte infunnit sig här .Kanske till helgen när vi tänder adventsljusen.MVH

Karin - Mina Rum sa...

Anemonen är helt ljuvlig. En av mina favoritblommor. Ska nog sätta några nästa år. Har du satt dina som knölar eller plantor?

Kram, Karin

Sabelhagens Olivlund sa...

Åh, vilken söt anemon. Den piggar upp ett grått mörker som vi har här.
Njae, inga direkta julkänslor här:)).
Ha det gott.
Kram Maria

Bettina Bäck sa...

Näej, har knappt några julkänslor. Har liksom inte hunnit med mentalt att det snart är jul. Fast det är rätt skönt att kunna ta det lugnt också. :-)

Ulrika sa...

Det ser verkligen inte ut som det ska bli vinter, hos dig ser det nästan ut som våren har kommit!

Ha det fint Kram Ulrika

Almbacken sa...

Men så häftigt! Tänk att det blommar nu.....förstår att du får lite problem med julkänslorna.

Fina bilder från skogen!

Kram,
Maaria

Fröpåsen sa...

Oh så vackra vivor. Julkänslorna är det långt kvar till, men dock börjar någon adventskänsla infinna sig och det blir nog kransar härnäst. Glöggen blev satt ikväll och tar tre veckor på sig att bli färdig :-) Hälsningar Maria

Lantligt i Smultronbacken sa...

Samma här. Men de första kom igår när jag precis satt upp stjärnorna och mer inatt. Idag har det ju snöat till och från här och det blir mer i mitten av veckan. Tänk att det vita dunet kan göra en så glad. Lycka för själen

Kram Teres

Hélena sa...

Här har julkänslorna börjat komma och jag vill fixa och pynta hela tiden :-)Älskar att hänga stjärnor i fönstren så det blir ljusare.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Vilka ljuvliga vårvibbar du har :-)) Fantastiskt med anemonen. Jag jobbar med julkänslan., det har varit /'är segt i år. Receptet jag ordinerat miig med är: julmusik, blommande hyacinter, inhandlandet av julgran och att få upp julstjärnorna. Går ganska bra ändå. Men gråväder med regn och sugande mörker hjälper inte till om man säger som så. Fast. Jag är lite ambivalent. Å ena sidan har jag det gärna milt, och å andra sidan skulle det vara trevligt med lite snö, eller frost åtminstone. Julrosorna slår strax ut. Men till helgen blir det kallt, så blomningen kanske stannar av om inte det milda vädret kommer tillbaka igen. Så, jag hoppas nog ändå på att det milda fortsätter ett tag till.

Stor kram
Charlotte

Törnrosa sa...

Vill inte ha snö, vill inte ha jul, vill bara ha vår och grönska. Men en röd liten primulaknopp och en stor anemonblomma vill jag ha!
Hej hopp!

Maria sa...

Ja stackars blommorna dom vet inte riktigt vad dom skall gjöra.
Önskar dig nu godkväll, kram från Maria