torsdag 1 november 2012

Månadsbilden - november 2012

Ojoj. Redan november. Många menar att det här är årets tristaste månad. Ja, det kanske det är. Men jag har alltid tagit lite, lite illa vid mig när jag hört det. För det är ju min månad. Den månad jag fyller år. ;)

Efter helgens omställning till vintertid är det nu galet mörkt på eftermiddagarna. Är väldigt tacksam för helgens soliga men kalla väder. För att inte tala om hur bra vi hade det helgen innan. Då var vi i Berlin med +25 och strålande sol. Kändes väldigt lyxigt så där mitt i oktober. Alla träd var röda och gula och det var fantastiskt vackert mot den knalligt blåa himlen.
Men nu är det november alltså. Och dags för ny månadsbild. Något av det bästa med trista november är att havet syns igen mellan trädtopparna. När bilden är tagen så är solen på väg upp och det riktigt lyser om den spegelblanka vattenytan. Åh, vad jag är tacksam att bo så här!
Idag och i morgon är jag ledig från mitt jobb. Det är njutardagar när jag bara tänker göra vad som faller mig in. Som en liten present till mig själv. Ikväll ska jag hem till K och höstpyssla. Det ser jag verkligen fram emot. Ska strax ge mig ut i skogen för att leta material till en krans eller två.
Ha en himla fin dag! För det tänker jag ha! ;)

Kramar,
14 kommentarer:

Lantligt i Smultronbacken sa...

Oj, så olika det kan vara men ändå så nära. Vi har ganska mycket snö kvar på gården trots plusgraderna på dagarna. Men det vräkte ju ner här en hel dag också och jag skottade tre gånger den dagen.

Kram Teres

Hélena sa...

Så vackra bilder på er trädgård i frost :-) November är en mysig månad tycker jag, man laddar inför december och allt julmys. Visst är det märkligt hur mycket ljus en vattenspegel kan ge. Vi har ju sjön i norrläge och på vinters mörkaste månader når inte solen ovanför bergsknallen och trots det får vi in massor av ljus genom norrfönstren. Underbart!
Kramar Hélena

Anna Vattenkanna sa...

Det var en riktigt frostskimrande trädgård du bjuder på idag. Vackert! jag blev full i skratt när jag läste det där om att folk inte gillar november för jag känner exakt likadant - jag fyller nämligen också år i denna månad :-) Nä, då är februari den absolut segaste månaden tycker jag.

Lycka till med pysslandet!

Kram

Ninnis sa...

Vilken härlig bild du bjuder på idag...vackert rimfrostig och novembrig...=)

Ha det bra och njut av ledigheten..!!

Kram Ninni

trädgårdsdrömmar sa...

Så vackert du bor.Förstår att du är glad för det.Ljuset över vattnet är så fint.Tycker nog att Januari är värst.Då har längtan efter vår börjat bli svår.Ha det gott.

Grön skön passion sa...

Härligt kalla, burriga men vackra bilder. Jag måste ju hålla med dig om att november är en bra månad eftersom jag oxå har min dag då:-) Dessutom brukar jag tjuvstarta lite i mitten av månaden, med att adventsmycka, så blir allt mycket ljusare.

Kram / Therése

Trädgården på Höjden... sa...

så vackert det gnistrar i novembersolen. jag har egentligen inget emot november även om det är jobbigt med mörkret. men snart stundar ju julen. värre är det med februari och mars. en enda lång vårläääängtan.
kram åsa

Törnrosa sa...

Undrar om inte trädgården är som allra vackrast en dag med frost och stilla ljus. Då syns strukturer så vackert, och det är ett lugn som lägger sig över naturen. Tänkte det när jag tittade på din fina bild.
hej från Törnrosa

Karin - Mina Rum sa...

Håller med om det du säger om november. Jag fyller också snart år, så man får inte dissa "min" månad.
Jag upptäckte att jag kan se in i min dunge idag. Fördelen med fallna löv här hos mig. Men till ett blankt hav är det långt.

Kram!

Lantloppan sa...

Jag tycker november ser mycket finare ut hos dig än hos mig :-) Men det kanske beror på att det regnar oavbrutet här.

Ha det bra

/Liv

Annika Christensen sa...

Underbara frost bilder du bjuder på.
Härligare än regn och blåst.
Allt gott till dig
Annika

Lotta sa...

Ja himmel vad du bor vackert!! Men så har du också förvaltat miljön väldigt väl. Jag får väl erkänna att februari och november är de månader som tilltalar mig minst... så därför har jag en son född i respektive månad. Det gäller att pricka in festligheterna vid rätt tidpunkt.
Kramar

Lisa sa...

Hoppas ni hade mysigt höstpyssel igår. Såå fint du bor ! Vilken fantastisk utsikt över vattnet. Nej jag tycker november är en härlig månad den också. Hoppas det milda vädret fortsätter här, då kan man trädgårdera ett tag till :-) Ha en fin helg
Lisa/Lisas trädgård

Katarinas trädgård sa...

Jag säger det igen; du bor ju så otroligt vackert! Och så bra att ha utsikten att se fram emot på vintern, men en liten resa är ju inte heller dumt så här års!
Fortsatt trevlig helg!
Kram
Katarina