torsdag 22 november 2012

Skogsinspiration

En av fördelarna med att det är en ljum höst är skogspromenaderna. Skulle det vara snö och is så blir det vips mycket svårare att ge sig ut på promenad.
I skogen precis bakom där jag bor är det riktig trollskog. Gamla furor, mossiga stenar och rotvältor. Man kan nästan tänka sig ett skogsrå som kikar fram bakom en gammal gran eller tomtebobarnen som kilar ned i en skreva.
Här finns gott om både svamp och bär och är en av de största anledningarna till att vi flyttade hit. Innan trädgårdsintresset tog riktig fart så gick jag i skogen nästan varje dag. Kikar man extra noga mellan stammarna ser man havet. Ett av favoritintressena var att sitta på en fin sten och spana ut över horisonten. Mycket rogivande.
En annan favoritsysselsättning när jag går i skogen är att leta inspiration. Både till jobbet som formgivare och till trädgården förstås. Den här mönstrade stammen gillade jag mycket. Ser nästan ut som någon varit framme med kniv och karvat ut ett hemligt meddelande. 
Vad inspireras ni av?


Kram,

8 kommentarer:

Torill sa...

Skogen luktar så godt. Bloggen skulle hatt duft ;-)

Bettina Bäck sa...

Vad vore livet utan skogspromenader? Jättefina bilder, som alltid. Är alldeles galen i det där mossgröna som bara går att hitta i en skog.

Unknown sa...

Ja naturen byr på mye fint og en trenger ikke å gå langt for å få en fin og magisk opplevelse.
Det handler bare om å se det, og vi med kamera tror jeg har en stor fordel der.
Flotte bilder, Marit.

Anna Vattenkanna sa...

Tänk att ha en riktig skog som granne... Men man kan ju inte ha allt så jag får nöja mig med Malmö kommuns gräsmattor och buskage :-)))

Naturen är en aldrig sinande inspirationskälla även för mig - det kan vara hur olika växter samspelar, ljus, färgkombinationer, bladverk, skuggspel, materialmöten. Ja allt egentligen.

Kram

BLOMSTERDESIGN sa...

Jag har också tagit en skogspromenad idag. Jag gillar doften och ljudet i skogen. Jag bor vid havet och här blåser det ALLTID men i skogen är det lugnt och skönt på ett härligt sätt. Naturen överhuvudtaget kan man aldrig få för mycket av. Kram Therese

Godastunder-tokigaidéer sa...

Så härligt att ha både skog och hav så nära inpå, underbart. Jag älskar skogen och har saknat det vääldigt sedan vi miste vår vän, det är inte samma utan honom. Men jag kommer tillbaka och längtan efter skogen finns där.

Kram Anna

Johanna sa...

Skogen är nog härlig, man blir lugn i naturen. Gäller havet också. Ståtligt, men samtidigt små detaljer som man kan undersöka noggrannare.

Fint inlägg och den härligaste skogen som granne. :-)

Marina sa...

Vilka härliga skogsbilder. Älskar skogen!

Kram o trevlig helg!