lördag 22 oktober 2011

Tacksamma tuffingar!

Kan ni förstå att det är en vecka till november och det blommar som om det vore högsommar? I Norrland? Visst har vi haft frost på nätterna. Men det verkar de totalt strunta i. Tacksamma är de!
Samtidigt ser det ut så här i de små vattenblänken runt om i trädgården. Ett tunt istäcke nästan dygnet runt. Fast idag har det varit ett otroligt skönt och härligt väder. Över 10 grader varmt i skuggan redan vid 9-tiden i morse. Så någon is ligger där såklart inte idag. Bilderna är från i går. Ha en fortsatt underbar trädgårdshelg alla trädgårdskompisar!

Kram, 

15 kommentarer:

MyGarden sa...

Vad härligt att så mycket vackert fortfarande blommar hos dig. Här i Skåne är det mesta redan överblommat!

Sabelhagens Olivlund sa...

Helt makalöst at det kan blomma så mycket i norr. Här finns det inte så mycket att hurra för nu. Tog en liten sväng i trädgården förut, mest för att insupa lite energi.
Jag blir så glad av dina bilder och mitt halsonda känns genast lite bättre:)).
Kram på dg.

Helena sa...

Vi har oxå precis som du massor av blommor kvar!O det var 12 grader i morse.Jag hade på tok för mycke kläder under morgonpromenaden.
Men det kan man ju inte klaga på :-)
KRAMAR till dig från mig!

Anna Vattenkanna sa...

Men så mycket blommor du har fortfarande! ja, denna hösten har varit fin - åtminstone tycker jag det. Så vackra dina vattenblänk är med den tunna ishinnan...trädgårdspoesi!

Kram Anna Vattenkanna

Katarinas trädgård sa...

Härligt med alla blommor, bara att tack och ta emot! Tids nog osv... Men isen ser ju också fin ut, konstigt..
Fortsatt skön helg!
Kram
Katarina

Blomkärringen sa...

Mycket vackra blommor som blommar fortfarande, visst blir man glad! (:D Var har du köpt frön till det vita dubbla lejongapet? Vet att jag sett det men kommer ej ihåg var, det är ju för underbart!

Jättefina bilder, vackert med is och löv. För mej kommer dock inte en del bilder upp, bara grå rutor Kanske beror det på min dator. Ha det gott och håll tummarna för några milda veckor till (:D

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Så härligt!!! Växtkraften är stark. Otroligt mycket som blommar hos dig fortfarande. Har inte riktigt koll på läget hos mig nu. Har varit borta några dagar och idag kom jag inte ut helt enkelt (fast det var tänkt så). Men i morgon bitti studsar jag ut. Jag hoppas att verkligen att det får fortsätta vara hyfsat milt ett tag till. Vintern är nog lång ändå. Vad vackert med de infrysta löven. Gillar!!!!

Många kramar
Charlotte

Blomkärringen sa...

Ahh, var det där jag såg dem, ja hon har verkligen mycket fint. Ska handla tidigt så de inte tar slut, de är ju så vackra! Tack för tipset!

Hanna C sa...

Oj, så mycket vackert!
Hos oss har flera av de blommor du visar kollapsat fullständigt. Måste vara något särskilt med Norrland;-)
Kram Hanna C

Anonym sa...

Otroligt vackra bilder, som alltid! Du är verkligen en konstnär med din kamera! Vilken är växten som är nr 2 från vänster i översta raden? Så fin!

Kram Hanna

Inger sa...

Hösten har varit ovanligt fin här också även om det inte blommar lika mycket hos mig.
Kram

Ester sa...

Tänk att det finns så mycket kvar! Hoppas att det varar ett tag till.
Må så Gott!
Ester

Anna Berg sa...

Hej! Vad har du för objektiv då du tar dina vackra, vackra närbilder? Å vad har du för kamera? Efterbearbetar du bilderna? Det är väldigt vackert! Den lilla vit-lila blomman som ser ut som en viol, vad är detta mån tro? Nu blev det mycket frågor... Hoppas du vill svara. God kväll! // Anna

Godastunder-tokigaidéer sa...

Härligt med alla dessa blommor, här har just min fjärilsbuske blommat klart och en clematist blommar fortfarande tillsammans med en sen blomma i agapantusen som idag har fått flytta in i förrådet.

Helt otroligt
Kram Anna

Annika Christensen sa...

Ja det finns en del tuffingar där ute. Min luktkärtor har varit tuffingar hos mig i år. Så som det har regnat och blåst och jag fortfarande plocka trots frosten.
Vad fint du bjuder på.
Hela din sida är så fin.
Ha en bra dag
Annika