fredag 19 januari 2018

Februari 2017 - en återblick

Jag skrev igår att det snart är dags att börja drömma om våren. Och när vi kommer fram till februari - då måste det få vara okej att längta på riktigt.

Kruktulpanerna klarade sig fint förra året.Och som jag längtade under förra året. Gissar att det kommer slå till på samma sätt även i år. Speciellt när jag kikar tillbaka på de här bilderna. Eftersom det var en såpass varmt avslut på januari och början av februari så vågade jag ha tulpankrukorna utomhus på dagarna. Och jag kom faktiskt ihåg att bära in dem prick varje kväll. Annars hade de blivit rådjursmat förstås. 
Även inomhus fick jag vårkänslor. Frossade i ranunklar och tulpaner och drev kvistar av både körsbär och forsythia. Men visst blev det bakslag. Som alltid. Men när vintern är så här vacker är det ok. 
Och även om vintern är grafiskt svartvit - eller snarare brunvit - så går det att njuta av växtligheten. Månviol, lunaria rediviva och temynta, monarda didyma är två fantastiska växter i vinterrabatten. Kram,
1 kommentar:

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Jättefina bilder av vinterträdgård i en färgskala jag älskar. Det är något konstigt, eller bra, men jag har ingen längtan alls trots att januari snart är passé. Beställde perennfröer mest för det var 'rea' och sen men nu måste jag ju diska krukor, fixa jord mm... Men krukorna har jag ställt in och ska fixa i veckan tror jag.

Funderade igår på om det kommer fortsätta så här milt eller om det kommer något riktigt bakslag...

Kram, Carina