onsdag 8 april 2015

Våååårtjuuuuut!

I går drog jag längsta vårtjutet över nejden. Tänk att den är här nu - våren! För nu har det satt igång på riktigt här hos oss. Växter som precis kikat fram i helgen blommar nu! Lycka!
Julrosen 'Anna's Red' som jag köpte på Nordiska trädgårdar är planterad på tillfällig plats i rosengården. Den ska nog få flytta till en annan del av trädgården. Har planer på att kantgräva lite igen ... ;)

Både kända och okända julrosor slår ut en efter en. För två dagar sedan hade pioner och klematis knappt visat livstecken. Och så boom. Knopparna spricker.
Den vita lungörten 'Sissinghurst White' är lika bedårande som varje år. Och se på bilden till vänster - rosa tidig blåstjärna, Scilla bifolia, ‘Rosea’. Hur söt är inte den? Ny för mig. 
Rabatterna svämmar över av krokus. Och snart är det tulpandags! Tror jag drar av ett nytt vårtjut!
Ha en finfin eftermiddag i solskenet!
11 kommentarer:

Rost och rädisor sa...

Jaså, var det du som ylade:-) Jo, jag stämde in. Vilken härlig helg och så mycket fint som börjar titta fram i dina rabatter.
Allt gott
Anette

Sofie sa...

Ja visst är det ljuvliga tider, kan bara instämma i ditt tjut:) Himla mycket som tittat upp hos dig, ditt verkar ha kommit mycket längre än hos mig i alla fall. Ha det fint!
Varma hälsningar,
Sofie

Helens trädgård sa...

Åhhh, vilka ljuvliga vår bilder du bjuder på.
Förstår mycket väl ditt glädjetjut :=)

Här är det mycket snö kvar ännu innan vi ser några rabatter.
Njuter av sådderna inne under tiden.

Glad Vår!

Helt enkelt hemma hos mig sa...

Vi ylde nog ikapp ;) Det är hur häftigt som helst nu. Vi denna tiden så kommer det upp nya "vänner" hela tiden. Var dag är en upptäcktsfärd. Härligt :)

Meta sa...

Vad härligt nu har du snart kommit ikapp mig på kolonin. det är så skönt så jag skulle gärna vilja sova över men det går inte så bra.Det är så surt att åka hem bara för att sova, vill ju dit så tidigt som möjligt imorgon igen.
Det är så skönt att bara sitta där och njuta, det är jag bra på nu för tiden
Ha en fin och skön mitt i veckans kväll
Kram Meta

Anette i Torsåker sa...

Aha, det var du! Hörde dig nog, det är ju inte så lång väg.
Underbart med vårexplosionen hos dig, gäller även här.
/Anette

Händigakvinnan sa...

Ja, hur rätt hade inte Ronja Rövardotter som bara kände att våren krävde ett riktigt tjut!Har du grävt ner din julros från mässan ska väl jag våga mig ut med mina. Litar inte riktigt på det här vädret. Härligt att se vad som tittar upp hos dig!

Marianne sa...

Tjooho...klipper du bort fjolårsbladen på Julroserna?

Maribel sa...

Underbart, med allt som växer, Julrosorna är så fina. Har några som blommar, och andra som inte börjat än, men då får jag njuta av dem lite längre. Ha det gott! Marika

Linda sa...

Beste tiden:):):) Nyyyyyt:)

Wilma sa...

Instämmer i tjutet <3
*Aaaaaaiiiiiiooooooo*