måndag 13 april 2015

Värsta tiden börjar nu

Håller ni inte med? Allt liksom bara exploderar och man hinner inte med. Hur ska jag hinna blogga om allt som vaknar, knoppas, spricker, blomstrar? Ja ni fattar. Det är värsta tiden för en stackars bloggerska.

Den ljusgula tandroten, cardamine kitaibelii slå ut precis vilken sekund som helst

En bloggerska som helst vill vara hemma hela den här ljuva tiden och inte missa en sekund av härligheten som pågår där ute. Fast det är hissnande kallt stundvis så fortsätter miraklet oavbrutet.


Irisarna är på gång. Iris reticulata 'Halkis'

Knappt hinner krokusarna blomma över innan det är dags för tandrot, hundtandslilja, narcisser, julrosor, irisar och så småningom tulpanerna. Ja, hur ska man hinna med?


Precis som julrosorna. Okänd skönhet inköpt i Danmark.

Kanske är trixet att göra korta blogg-inlägg. Och sen uppdaterad oftare? Fast innan man ens hunnit publicera en bild så pockar nästa lilla underverk på uppmärksamheten. Och det där med korta inlägg, ofta, har aldrig varit min styrka.


Sprickfärdiga knoppar på 'Accolade'

Ja, hur ska det här sluta. Man far runt med kameran som en våryr humla som inte kan få nog av härligheterna.


Katsuran svidar om från den grå vinterrocken till den röda vårkappan


För vem vill få nog egentligen? Det är väl precis så här det ska vara. Den allra bästa tiden? Ja, vi bestämmer det. Det låter sååå mycket trevligare. Den BÄSTA tiden börjar nu!


Och tulpanerna! De älskade tulpanerna. Snart är det dags! 

Glada trädgårdshälsningar,11 kommentarer:

Meta sa...

Ja men visst precis så är det.Var på kolonin idag och det är så härligt. Solen lyste men det var kalla vindar och det märks på växtligheten. lät mina penséer var ute idag tror nog att de klarar sig. Tulpanerna i kruka har inte kommit längre än de i rabatterna.Ja det är så mysigt att gå där och bara njuta
Ha en fin och skön vecka
Kram Meta

Mitt 60-talshus sa...

Precis så är det! Värst-bästa tiden:) Håller med dig i allt, man vill så otroligt mycket på den här tiden som faktiskt tyvärr är allt för kort men vi får göra så gott vi kan!
Så fin din ljusgula tandrot är! En sådan får jag införskaffa mig.

Allt gott i trädgårdslandet,
kram Cathrine

Mejrams! sa...

Ja, så är det! Inte hinner man jobba nu, fast man måste. Nu skulle jag bara vilja vara hemma för att jobba i och njuta av trädgården. Mycket fint som växer i din trädgård. Blev lite nyfiken på din tandrot, kan du inte fota den när den blommar? Merja

Hélena sa...

Borde vara lag på att man inte behöver jobba när knopparna slår ut! Gick hem på lunchen och drog över med en halvtimme...vad ska en stackars flicka göra...
Kram Hélena

Sabelhagens Olivlund sa...

Har jag missat tandrot...så jättesöt den är. Du har en fantastisk vårprakt hos dig, måste kolla in alla tips och anteckna för nästa år:)
Hos mig har den första narcissen slagit ut idag, men jag hann inte fota idag. Jag vill också vara hemma och inte missa allt som händer.
Kram Maria

Rost och rädisor sa...

Härliga bilder med spirande skirt och fint ljus. Visst är det svårt att hinna med och vad värre är att så fort jag går ut och ska ta tag i något faller ljuset vackert på nån planta och kameran måste fram. Det blir inte mycket gjort.
Allt gott
Anette

AnnA sa...

Känner precis som du..och kameran går varm...funderingar i skallen...Det är inte alltid att det hinns med att få till det i skärmen, det som fanns i huvudet, men det finns i arkivet iallafalll..för kameran går varm...
Ha det gott& NJUT i din trädgård!
hälsningar
AnnA

AnnA sa...

PS!
Underbara foton! DS!

Amanda sa...

Verkligen en underbar tid som väntar oss! Härliga bilder ☺

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Underbart! Så vackert hos dig! Ja swish så fort det går, när allt sätter fart! Njut!

Ha de gott, kram Ewa :)

Marianne sa...

min bästa tid är nu...har lila ungersk tandrot som täcke 1,5x1,5m...kan ta och kruka in en tuva om du vill ha...