torsdag 2 april 2015

På vårspaning en halvledig dag

Passade på att jobba hemma idag. Har varit några slitiga veckor så det var inte mer än rätt att det blev en halvdag. Passade på att spana runt lite med kameran vad som har hänt egentligen i trädgården under sista tiden.

Crocus tommasinianus 'Roseus'Inte så mycket visade det sig. Även om det är  ganska varmt på dagarna med en 6-8 plusgrader och sol så är det fortfarande kalla nätter med minusgrader nästan varje natt.
Krokusen är på gång, precis som den röda fyllda blåsippan. Det känns som om sipporna är senare än vanligt i år. De kanske känner på sig att det blir flera bakslag. 
Grusgångarna är rensade och faktiskt bar jag ut korgstolarna till medaljörrabatterna i morse. Kanske blir det tillräckligt varmt någon av påskdagarna för att kunna sitta ute i solen med en kopp kaffe. Idag är det definitivt inte läge.
Lilla stenbänken i rosengården har fått vårkrukor. Bilen är ett par dagar gammal och natten efter jag tog den så var rådjuren där och friserade om penséerna. Kvinnan jag köpte dem av hävdade bestämt att jag skulle klippa av alla blommor så att plantorna grenade sig och det kanske var det som rådjuren hjälpte till med ...Tulpanbladen i rabatterna har även de fått sig en frisering. Än så länge har krukorna fått vara i fred. Faktiskt hittade jag blomknoppar i en av blecktunnorna i morse. Spännande att se om de klarar sig undan rådjursuslingarna.

Glad påsk på er!


9 kommentarer:

Hélena sa...

Nu var det länge sen jag var här inne och njöt av alla dina vackra bilder! Älskar din skämshörna och urnorna känns som hemma :-) Har ett par på trappen jag med! Saknar dig och hoppas vi ses snart!
Kram Hélena

Anette i Torsåker sa...

Glad Påsk på dig också!

Mina "rödingar" blommar, ett par blommor på varje planta. Det är nog med vår för tillfället, hastigheten är väl slö.
De vanliga blåsipporna blommar, vita, blå, violetta och de med rosa eller blå färg i kanterna.

/Anette

Meta sa...

det är rätt fantastiskt att de bara orkar ta sig upp ur jorden så kallt som det är på nätter och även vissa dagar. Du får sätta dit stickor med Rååveck i dina krukor. De skall visst hjälpa.( de fanns på mässan)
Längtar sm du efter solen och håller tummarna att det blir någon soldag under Påsken så du får vila din slitna kropp
Ha en fin och skön Påsk
Kram Meta

Annika Christensen sa...

Härligt att vara halvledig och ännu härligare att gå på vårspaning.
Glad Påsk på dig.
Annika

Rost och rädisor sa...

Så fint med alla hinkar och krukor. Kommer att bli ett riktigt fyrverkeri av vårlök. Tråkigt när man inte får ha grönskan ifred.
Fin påsk till dig
Anette

Händigakvinnan sa...

Härlig vårspaning! Vad modig du är som har växterna oskyddade. Hoppas du får ha resten ifred;)
Skön och solig påsk önskar jag dig!

Maribel sa...

En underbar vårpromenad i trädgården, tråkigt att du får hjälp med växterna, samma här, det är inte mycket som får vara ifred.
Men hoppas att det blir en riktigt Glad Påsk! Marika

Katarina www.engronsida.blogspot.com sa...

Underbara bilder, löftesrikt. Vackert ljus!
Glad Påsk
önskar
Katarina

Ninnis sa...

Underbara bilder......=)
Go å gla påsk....!!!

Kram Ninni