fredag 30 maj 2014

Finaste fulhörnan

Ett av förra sommarens projekt var att ta tag i en av alla mina fulhörnor. Den fulaste av de fula. Den är det första man såg när man kom på besök eller när man klev ut genom dörren på morgonen. Ingen rolig syn. Med allt ogräs och en väl fungerande men ack så ful luftvärmepump.
Började med att rensa bort allt ogräs som inte skulle vara där. Ogräs i form av krolliljor får gärna stanna för än så länge är de inte så många att det känns jobbigt. Och så är de så vackra. Grässvålen skalades av och perenner med stora blad som exempelvis Funkia, jättedaggkåpa och Alunrot planterades.
Och i höstas satte jag ett helt gäng tulpanlökar för att få en riktig massverkan nu till våren. Faktiskt 300 lökar i tre olika färger.

Sorterna var den champagnefärgade 'Charming lady', 'Apricot Beauty' och snygga 'Queen of Night'. Och visst blev det en härlig massverkan - nu när alla tre sorterna äntligen blommar tillsammans?

Ha en fortsatt finfin helg!

Kram,
11 kommentarer:

Sabelhagens Olivlund sa...

Wow så snyggt!! Den tulpanplanteringen var bland de snyggaste jag sett, vilken effekt du skapat. Jag vill bara härma rakt av:)
Vilken fin skärm framför luftvärmepumpen.
Kram Maria

Karla sa...

Super! Men...hur gör du efter att blomningen är över? Jag får inte ens 10 % av de tulpanerna jag satt i jorden att blomma igen nästan lika vackert som hos dig...andra året alltså! Trots benmjöl på våren...Ha en bra dag idag,Karla.

Ruben sa...

Fantastiskt fin färkombination på tulpanerna! En verklig finhörna!!

Ha det gott!
/Ruben

Meta sa...

Vilken härlig tulpanrabatt du fått. tänk förr satte man en och en hur kul var det. Nu kan vi frossa i det mesta av sorter.
Spännande att se hur du tänker efter att alla tulpaner är vissna.
Önskar dig en fin lördag
kram Meta

Bettina Bäck sa...

Ursnyggt! Och det där är faktiskt det snyggaste finurligaste skyddet för en luftvärmepump jag sett. Men vad sjutton ska jag hitta på till mitt faluröda hus? Där skulle det inte se lika rätt ut med din lösning - tror jag. Kram!

Rost och rädisor sa...

Underbart! Och snyggt med den flätade skärmen framför. Hur gör du när blomningen är över? Tar du upp alla lökarna för återplantering till hösten och hur kommer det att se ut efter lökblomningen?
Har också några fulhörnor att ta itu med och särskilt vill man ju se nåt vackert vid entrén. Det blir man glad av. Jag tror dina tulpaner skänkt mycket glädje.

Ha det fint
Anette

Marina sa...

Det var minsann en fin fulhörna :)

Kram

Trädgårdstid sa...

Wow, så fint! Inte direkt en fulhörna längre!
/Elin

Cecilia i Hillsjöstrand sa...

Inte är det där en fulhörna, snarare en superfin tulpanlyxhörna! Otroligt vackert, som alltid hos dig. :)

Spirande grönt - sa...

Finaste fulhörnan jag sett;)

Ha en finfin långhelg,
Rebecca

Darren Demers sa...

This is one of the most incredible article I've read in a really long time. I hope you update this blog often because I’m anxious to read more about. cotton single bedsheet online , bridal bed sheets in karachi ,