onsdag 21 maj 2014

Den bästa av dagar

Undrar om en onsdag i maj kan bli bättre än så här? Sedan länge hade jag bestämt att arbetsdagen skulle genomföras hemma. Nu blev det lite hackat och malet med själva jobbandet. Men jag tror att jag fick ihop till en halv arbetsdag i alla fall. Med lite god vilja.


Favoritvyn så här års - slaggstensgången i silverrabatten. 

Klockan är nu halv tio och solen har precis gått ned. Men det är inte lätt att slita sig från den här underbara trädgårdsdagen. Jag fotar och fotar och fotar. Och det finns ingen hejd på allt vackert som jag vill visa upp. Men man får ju begränsa sig. ;) Här är något av allt som jag har beundrat idag.
Dillpionen står i knopp och flädern, som jag köpte för snart ett år sedan i Skåne, har överlevt vintern. Päronträdet blommar för första gången samtidigt som mängder av pärlhyasinter och gentianor har sin final. 

Den nya portalen in till köksträdgården, som jag hastigt och lustigt byggde i måndags, blev riktigt bra. Nu finns det två snarlika portaler. Och det blev genast mycket mer harmoni i både trädgård och själ.
Magnolian som jag trodde var död har vaknat till liv. Och faktiskt finns där hela tre knoppar som lovar mer. Lycka!  
Ljuvliga 'Garnet' håller på att veckla ut sina blad tillsammans med mängder av 'Jackpot' och 'Queen of Night'. I guldrabatten fortsätter det att spraka av vitt, gult, rött och orange. Energi i tulpanformat!
Och trots att faktiskt 100-tals tulpaner redan blommar så är det mängder som fortfarande står i knopp. Så här kommer jag att få njuta en bra tid framöver. Lycka igen!

Till sist. Favoritvyn, fast från andra hållet. Silerrabatten at it's best!
Ha en fortsatt dunderskön vecka! Och njut av vår, värme och färgglädje!


7 kommentarer:

Inger sa...

Men så fint och vilket kanonväder! Min onsdag har också tillbringats i trädgården. Längtar efter att få se din trädgård, vad tror du om augusti?
Kram

Annika Christensen sa...

Åh så mycket fint du bjuder på. Blir sugen på att åka norrut. Här är syrentiden redan över.
Allt gott
Annika

Ruben sa...

Nej vad besviken jag blir! Jag scrollade sakta neråt och hoppades att det aldrig skulle ta slut. Så fint! Vackrare än så här kan det väl knappast bli. Vilka bilder!!!! Och så tog det slut ...
Hoppas på mer en annan dag.

Ha det gott!
/Ruben

Rost och rädisor sa...

Förstår att du inte vill gå in på kvällarna! Silverrabbatten är underbar med gången och alla växter och du har så mycket fint som blommar. Vilken lycka att få ha tulpanerna i fred. Här är det ingen mening att ens försöka.

Allt gott
/Anette

Marina sa...

Åh så härligt allt ser ut hos dig. Fint!

Hela denna veckan har jag bara varit trött (oron för Ronja och för lite sömn pga det). Har inte orkat gå ut efter jobbet mer än till Lugnet för att kolla om det behöver vattnas. Blir nog bättre snart. Sover bättre nu.

Kram

Cecilia i Hillsjöstrand sa...

Det är sååå vackert hos dig just nu! Ja, alltid förstås... men särskilt nu! :)

Veronica sa...

Uj,Uj! Vad jag har blivit förälskad i år...i Tulpaner!
För första gången på länge har jag haft dem ifred och antagligen kommer jag lägga ner massvis med pengar i höst och Boosta rabatterna! Och sen kommer de läskiga djuren och äter upp dem... :(

Men hoppet är det sista som överger en ;)

Stora varma kramar i en lite kallare vecka än förra ;)