söndag 4 maj 2014

Prunkande Prunus

Jag kan inte få nog av ljuva 'Accolade' som vi planterade i somras. Alltså jag har förstått att hon är fin. Det har alla påpekat mer än en gång. Men att hon skulle vara så fullkomligt fantastisk - det hade jag faktiskt inte fattat.
Det är kallt just nu. Man är lite bortskämd efter den varma och sköna (iaf periodvis) april. Maj börjar med riktigt aprilväder. Med strålande sol, singlande snö och bombarderande hagel. Om vartannat.
Prunus serrulata 'Accolade' ska vara härdig till zon 4 och har en trattformat krona med halvhängande grenar. Mitt exemplar ser nästan ut som en tonåring i sitt rangliga växtsätt. En tonåring som lånat lillasysters balettutstyrsel.
Tidigare växte här ett mindre prydnadskörsbär, 'Brilliant'. Det har fått flytta till rosengården där jag tycker att det passar ännu bättre än vad det gjorde utanför köksfönstret.
Prunus nipponica var. kurilensis 'Brilliant' har vita enkla blommor. Den är härdig till zon 4 och trivs i full sol.
I morgon är det arbetsvecka igen. Känner mig ordentligt bortskämd med fyra dagar borta från kontoret - även om det blev jobb både idag och i torsdags. Men det känns nästan inte som jobb när man kan kika ut och ta en kaffe när det passar. Så himla skönt att kunna jobba hemifrån.

Ha en finfin vecka! Snart är det helg igen... ;)
4 kommentarer:

Hélena sa...

Har ju alltid längtat efter en Accolade men alltid valt bort den...Kanske skulle ta och plantera en vid boden och det blivande växthuset.... Vacker är hon och dina bilder får mig att längta ännu mer :-)
Kramar Hélena

Marina sa...

Första bilden är helt magiskt underbar!
Jag är jättenöjd med fyra lediga dagar men hade gärna haft ännu fler. Har inte tid att jobba nu ;)

Kram

Meta sa...

Det var vackra blommor på ditt träd. Ska nog klämma in nåt sånt på kolonin också vad det lider.
Önskar dig en fin arbetsvecka
Kram Meta

Marianne sa...

Mycket vackra bilder! Min har vissa skönhetsfel men har inte hjärta att sätta sekatören i den...