onsdag 2 september 2015

Och precis där kom hösten

Från att ha glassat runt i bara ben och solglasögon i flera veckor så är det idag strumpbyxor och regnkappa som gäller. Pang bara så blev det höst och 10 grader kallare än vad en har vant sig vid under den senaste tiden.Nu är ju jag en sådan som faktiskt gillar alla årstider så lite ser jag ändå fram emot hösten. Det är nog mest ovant bara. Och jag tänker att några fler fina kvällar borde det väl dyka upp även i september.
Sommaren har glidit igenom utan att bloggen har varit så där väldans prioriterad. Men idag med regnet smattrandes mot rutan så vaknade lusten igen. Och idag har jag även fått mail om att vårens lökar är på väg från Holland. Bara en sådan sak. 29 kg lök ska jag, Cecilia och Wilma peta ned i våra rabatter innan tjälen slår till. Inser precis att det går ganska många lökar på 29 kg ... Jaja, mer om det en annan gång.
En och annan ros har fått flytta hem under sommaren. Just ljusgula rosor med inslag av koppar och orange är jag extra svag för. Så 'Lady of Shalott' var ett givet köp när jag ramlade över henne på Ulriksdal tidigare i somras.
Annars är det dahliatider just nu. Och tack dahliorna för den förlängda sommarkänslan. Nästan alla de nya dahliorna har slagit ut. Vilka de är kan du se HÄR i ett gammal inlägg där jag hade åkt på ett kraftigt anfall av dahliafeber.

Ja, så där ja. Ett inlägg blev det iaf.

Fin kväll på er i höstrusket!

Kram,17 kommentarer:

Anette i Torsåker sa...

Kul att se en glimt av dig och trädgården. Såg dig på omslaget till Liljekonvaljens program också!
En liten mörk dahlia jag fick från dig har strejkat i sommar, för lite sol och värme.
Kallt och blött på samma gång. Plötsligt får man börja leta kläder djupt inne i garderoben.
/Anette

Helt enkelt hemma hos mig sa...

Underbara hösten är här. Jag njuter till fullo. Har haft en solig, ledig dag idag så jag kan inte ha det så mycket bättre :)

Jannibele sa...

Så hyggelig å høre fra Landet krokus igjen. Ja, sommeren kom sent og voldsomt. Så plutselig ble det høst over natten. Som du sier så går det seg nok til og vi har fremdeles mange flotte dager foran oss i hagen. Vakre bilder, som vanlig.

Ha det godt!
Jannicke

Ruben sa...

Lök-knök väntar, med andra ord! Blir det sedan lika fint som i våras, nästa vår, då får du vara nöjd!

Ha det gott!
/Ruben

Ingeborg Kringeland Hald sa...

Ja, det er litt høst ute her også nå, og en fin ting med det er jo georginene.
Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

Meta sa...

Välkommen igen visst går sommaren fort och det händer massor.Just nu är vi i grannlandet och jag njuter av natur och det goda är. Så härliga bilder från dig, Gillar också de dära rosorna Lady Hammilton har kommit till mig.
Ha det gott
Kram Meta

Maribel sa...

Höstens färger är fina, men annars skulle nog värmen få fortsätta för min del, har blivit lite regn de senaste dagarna. Gillar färgen på dina Dahlior, och länken till ditt Dahliacollage tackar jag för.
Så många fina,i härliga färger.
Ha det fint!

Rost och rädisor sa...

Förutom att alla årstider borde vara dubbelst så långa så man hinner med, så tycker jag hös är rätt ok. 29 kg lök, det är en del! Hoppas vi också får njuta lite till våren.
Allt gott
Anette

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Vackra bilder! 29 kg lök oh my gadd! Så spännande! Tror jag ska inhandla lite flera här också, brukar ju bli fler o fler år för år! Och nu när tricogarden finns, kanske man vågar sig på några flera. Ha det så gott, kram Ewa :)

Anjas Hill sa...

Nästa vecka kan du glömma strumpbyxorna och regnkappan igen och glassa runt barbent med solglasögon på näsan.

Ha't! /Anja

Annika Christensen sa...

Den är så välkommen. Älskar hösten.
Vilka fina bilder du bjuder på. Gillade plankbilden med höstljuset allra mest.
Allt gott
Annika

Anonym sa...

Oj oj oj! 29 kg lök?! Hoppas ni är flera som hjälps åt, så det blir mer kul än jobbigt. Har också förälskat mig i Lady of Shalott, står på vill ha listan sedan jag såg den i England på semestern. Kul att 'se' dig och trädgården igen.
Kram Kristina

Monica sa...

Jo men visst kom hösten utan förvarning i år! Knappt så man hinner med i svängarna. Fast jag hoppas att växterna ska hänga med ett par veckor till i alla fall. Har några fuchsior som stått i knopp i evigheter - och jag vill se dem blomma!

/Monica

Veronica sa...

God morgon fining :D
Det är märkligt det där med lusten att blogga. Jag har gjort ett par inlägg under sommaren men har inte haft "suget" märkligt! Vi bloggar ju om trädgård och borde ju göra inlägg oftare på sommaren kan man tro!
Jag gillar också hösten. Efter många månader ute i trädgården med allt vad det innebär är det skönt att bara vara....

Kram

an angel at my table sa...

29kg lök!! Jag är imponerad! Glada höst hälsningar till dig! Mari

Lotta sa...

Jaha, har du också prioriterat ner din datatid? Jag har fått några konstiga mail från dig så jag misstänker du fått något litet virus också... Snart nytt år och nya tag! ..och resultatet av ditt planterande vill jag absolut se.
Ha en riktigt härlig jul! Kram /Lotta

Meta sa...

Kikar in till dig för att önska dit ett gott 2016 både i trädgård och privat.
Ha en god början
Kram Meta