tisdag 14 juli 2015

Blå som natten

Förra veckan gjorde jag, Wilma och Cecilia en spontan utflykt till Ulriksdal för att shoppa lite. Jag som inget skulle ha kom hem med två nya rosor, ett antal perenner och hela fyra klematis; Romatika och Princess Diana (båda såg jag hos Inger för ett par år sedan och blev kär i), 'Princess Kate' och 'White Heart'.

 Men den som jag är som allra mest nöjd med nu när det har gått några dagar är spontanköpet av rosen 'Midnight Blue'. Den påminner i färgen om både 'Burgundy Ice' och 'Munstead Wood' vilka är två andra favoritrosor, men är ännu lite blåare i färgen. Gillart!
'Midnight Blue', 'Burgundy Ice' och Munstead Wood'


Annars är det rostider här överlag. Ros- och piontider och allt i en enda härlig röra.
Längst där nere under 'Sarah Bernhardt' trängs rosen 'Eglantyne'. Och i bakgrunden ses de mer mörkt rosa pionerna Monsieur Martin Cahuzac' och 'Buckeye Belle'. 


 

'Midnight Blue', 'Königin von Dänemark', 'Hybrida' och 'Lavender Dream'
'Hybrida' har slagit ut några av alla sina tusentals knoppar. Jag och humlorna njuter. Och så dess kvällar. Det är inte direkt varmt - men ljuset! Ljuvligt!
Hoppas ni har en finfin tisdag!

Kram,15 kommentarer:

Meta sa...

Så vacker den är jag gillar ju mörka näst intill svarta blommor. Min klematis Romantika glömde jag bort i våras så den syns knappt för alla andra klättrare just nu. Brukar få plocka fram den lite. Det är lite för mycket göra just nu så trädgården får stå lite tillbaka. Hoppas den klarar sig bara till nästa år då finns nog mer tid.
Så härliga bilder på dina blommor. Nog är det lite annorlunda blomning i år allt på en gång och sen då. Undrar hur augusti kommer att bli.
Ha det nu så gott
Kram Meta

Anonym sa...

Vilken härlig blandning i rabatten när allt blommar samtidigt. Vackra pioner och rosor och vilka fina inköp du gjorde.
Önskar dig en fortsatt fin sommar!
Kram Kristina

Katarinas trädgård sa...

Hjälp så fint det ser ut! Jag har märkt att jag sällan ångrar spontanköp, däremot ångrar jag sådant jag inte köpte. Så är det!
Kram
Katarina

Sofie sa...

Så himla underbara bilder! Spontaninköp kan nästan vara dem jag är allra mest nöjd med i slutändan, dem liksom överraskar en på något sätt. Ha det fint!
Varma hälsningar,
Sofie

Inger sa...

'Midnight Blue' känner jag inte till men färgen är underbar.
Jo jag ska åka söderut en dag, kanske nästa vecka, jag hör av mig.
Kram

Solinda sa...

Så vackra de är allihop! Och underbart tillsammans!

Maribel sa...

Så vackert,både rosor och andra blommor. Gillar de mörka härliga färgerna på rosorna. Helt fantastisk Digitalis. Vackra bilder.
Ha det fint!

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Vilken vacker kombination pionerna och fingerborgsblommorna tillsammans. Spiror och bollar i samma nyanser. Läser nyfiket om rosorna och ska raskt titta vidare bland era pioner :)

Ha det gott! Carina

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Åh så vackra rosor och allt det annat! Tänk att man behöver inte el. Ska inte köpa något mera, speciellt inga flera rosor och så kommer man hem med några ändå! Härligt, friskhetstecken! :))

Kram på dig! Hej Ewa :)

Trädgårdstid sa...

Vilken fantastiskt vacker färg på rosen! Men jag får absolut inte köpa fler, har redan fyra som står i en pallkrage och väntar på plantering...
Kram
Elin

MissStorm sa...

Åhhh, vilka vackra foton! Underbar tid när rosorna o pionerna blommar!
Den första blomningen tycker jag regnade bort, men nu när solen är här hoppas jag på underbar remontering! Fast oddsen för att pionerna ska remontera är väl inte så bra... ;)

Veronica sa...

Näääe, Nu är det så där igen att mina kommentarer inte publiceras :(

Veronica sa...

Jo men?? Här gjorde det ju det :)

Kram

Trädgårdstid sa...

Så otroligt lustigt att jag råkade halka in på detta inlägg igen och ser att jag redan kommenterat. Sedan dess har jag nämligen varit på Trädgårdsfest på Sofiero och kom hem med ytterligare två rosor. På den ena hade etiketten försvunnit, men jag är nästan säker på att det är just 'Midnight Blue'...:-) Fantastiskt fin. Nu återstår bara att hitta en plats åt den och 'Harry Edland' som köptes för att matcha!
Kram
Elin

an angel at my table sa...

Vackra rosbilder du visar!! Man glömmer så lätt bort hur underbart det var dom få veckorna som rosorna blommade! Allt gott Mari