tisdag 3 mars 2015

Vågar man utropa våren?

Sakta men förvånansvärt säkert känns det som om våren närmar sig. Hos er där nere i södra delen av landet är våren redan på plats men här i norra mellansverige är det nog några dagar kvar. 
Men det är nära nu. Det märks. Det knoppas överallt i trädgården och nästan all snö är borta. Och krukorna med realökarna från i höstas har jag bara fått ta in en endaste natt under de senaste två veckorna. Det märks även på katterna som far runt som skottspolar på de snörena gräsmattorna. 


 Bilder är någon dag gamla så knopparna har hunnit svälla ännu någon millimeter sen de här bilderna togs. Massor av julrosor är på gång och slingerstormhatten som alltid är tidigt ute börjar redan breda ut bladrosetterna. Och faktiskt hittade jag en blommande primula i en av de upphöjda rabatterna.
Som ni ser finns det faktiskt lite snö - och på sina ställen ganska mycket is - kvar också på delar av tomten. Det märks att solen ännu inte orkar så högt på himmeln under dagarna. Men nästa vecka lovas de massor av plusgrader igen så då kanske sista isen försvinner. Hoppas, hoppas!

För dem som vill se lite om vad som händer i vår vinterförvaring så finns det bilder från det tidningsreportage som lokaltidningen Gefle Dagblad gjorde i förra veckan HÄR. Artikeln går självklart också att läsa - men bara om man är premiumprenumerant.

Kram,


11 kommentarer:

Anette i Torsåker sa...

Visst är vår även här hos oss.
GD har jag inte, ska läsa i din länk.
/Anette

Karin - Mina Rum sa...

Här i mellersta Skåne har vi knappt haft någon snö alls och man kan nog säga att våren är kommen. Men det är inte alls speciellt skönt ute. Idag har det varit snålblåsigt och kallt. Men det är ju härligt inifrån.

Kram, Karin

Maribel sa...

I Mälardalen kom det lite snöslask idag, men annars verkar vintern försvunnit, vågar inte riktigt hoppas än, men snart. Trevligt reportage i lokaltidningen. Ha det gott!

Meta sa...

Visst är det härligt nu och fort går det. Det märks från dag till dag.
Det är bra att det går sakta för då får vi njuta lääänge
Ha en skön vecka
Kram Meta

Ruben sa...

Lite tidigt är det nog ... Du får kolla på katten, när den blir orolig då är det vår!

Ha det gott!
/Ruben

Katarinas trädgård sa...

Jo, det ser ut som det är vår hos dig också, grattis!
Fina bilder på dig och dina växter i reportaget!
Kram
Katarina

Högagärde sa...

Jaaaa, vi kör väl på vår även om vi har en hel del snö här hos mig. Men snödropparna är upp och då är allt OK.

Elisabeth

Rost och rädisor sa...

Underbar bild på kisse och lökar!
Härligt reportage från din skattgömma. Du är vad man kallar fotogenik, blir bra på bild.
Allt gott
Anette

Anonym sa...

Härligt att våren är på gång hos dig! Fina bilder både hos dig och i tidningen.
Kram Kristina

Lotta sa...

Vilka härliga bilder. Det ser mycket vårligare ut än här hos mig där leran och duggregnet trivs i snålblåsten. Men jag håller värmen uppe genom att jaga runt rådjuren!
Kram

Jord under naglarna sa...

Jag tror vi vågar säga att våren åtminstone är på gång även här uppe där jag bor. Det kan komma bakslag, men det är knappt någon snö nu så jag hoppas!