söndag 22 mars 2015

Nu kan jag inte hålla mig lägre

Nu kan jag, som sagt, inte hålla mig längre. Som hos så många andra av er har de första penséerna införskaffats och satts i kruka. I år blev första omgången i ljuvaste lavendel-lila tillsammans med blå hyacinter.




Den lilla stenbänken i rosengården har blivit en favoritplats för olika stilleben. Speciellt den här tiden på året är den lilla bänken tacksam. Runt omkring är det bara brunt och trist. Eller som efter den här helgen - vitt av snö.





Annars har hela dagen spenderats i vinterförvaringen omskolandes tomater och lyssnandes på Trädgårdspodden. Jag ligger några avsnitt efter så det har varit en njutbar eftermiddag. Jag gissar att ingen har missat att lyssna Hanna och Åsas härliga podd. Men om det är någon som mot förmodan inte har hittat den så finns alla avsnitt att lyssna på HÄR.

Jag har följt både Åsas och Hannas bloggar i flera år och för två år sedan reste jag och Hélena helt enkelt ned till dem i Skåne och hälsade på. En helt otroligt rolig resa som jag fortfarande kan le åt. Tänk att vi kom iväg, Hélena! :)




Och på tal om trädgårdskompisar. På fredag kommer jag, Wilma och Erika att sätta oss i en bil och resa ned till Älvsjö och Nordiska Trädgårdar. Ser fram emot en härlig trädgårdsinjektion och en hel del shopping. De senaste åren har jag faktiskt valt bort mässan men i år är jag laddad. Ses vi där? 




Ha nu en fin vecka!

Kram,

5 kommentarer:

Anette i Torsåker sa...

Åh du har fått tag i sådana som jag sökt utan framgång. Jag köpte inga alls då...
Ha det så härligt på mässan. Vi ses en annan gång!
/Anette

Meta sa...

De vårbilderna behövs hos mig här har hösten redan kommit så kallt blåsigt och hemskt just nu har tappat all inspiration. Men du då kanske vi ses på mässan. Om inte annat i Allt om trädgårds monter. det är några som skall leta sig dit vet jag
Ha en fin och skön vecka tills dess
Kram meta

Mejrams! sa...

Helt ljuvlig är den din fina pensé. Så fin färg, en riktig favvis hos mig. Hade gärna besökt mässan i år, det är flera år sedan jag besökte den. Litet för långt att åka. Önskar dig fin söndagkväll! Merja

Mitt 60-talshus sa...

Så ljuvligt där i din Rosengård! Man måste göra allt nu för att mota bort vintern!
Allt gott/Cathrine

Virre sa...

Vilka ljuvliga bilder. Man är bra trädgårdsnödig nu.

Ha en fin måndag!