lördag 8 mars 2014

Vilken dag!

Vilken himla fin dag det har varit. Soooolen har lyst precis hela dagen och det hettar nästan en aning i kinderna. Vintergäck, snödroppar och krokusar har slagit ut under dagen och det är så himla fint. Vårigt!


'Ruse Black'

I går svängde jag förbi Blomsterlandet för att köpa jord till omskolning av alla frösådder. De hade specialerbjudande på julrosor. Och hur skulle man kunna lämna de här vackra kvar? Helst hade jag velat köpa dem allihopa, men jag fick nöja mig med de dubbla rosa 'Double Ellen Spotted Pink' och 'Tutu' och svarta 'Ruse Black'.


'Double Ellen Spotted Pink'


Med följde några vivor och murgrönor. Och fortsätter vädret så här så kan planteringarna står ute dygnet runt. Kan ni fatta? I början av mars? Gillar verkligen den här våren!


'Tutu'


Passade även på att klippa bort alla gamla blad på de julrosor som redan är planterade i rabatterna. Viktigt att göra just det så då de äldre bladen ofta har dragit på sig ett virus. Klipper man bort bladen så slipper man sprida viruset vidare. Eller förhoppningsvis minskar det i alla fall. Hur som helst, under de gamla bladen hittade jag mängder med självsådda små julrosbebisar. Hybriderna är ju rackarns duktiga på att föröka sig och de blir ofta olika moderplantan. Har man tur dyker det upp en ny liten skönhet. 

Hoppas ni också har haft en lika fin dag! Och att det blir en lika härlig dag även i morgon!

Våriga hälsningar!

32 kommentarer:

Maribel sa...

OHHH jag vill ha. Min mörkt plommonfärgade Julros blommar nästan, det har varit en helt ljuvlig dag. Hoppas på samma i morgon. Ha det gott.

Luna Ek sa...

Ja, inte sant! Viken dag vi fick! Så tidig vår har vi nog aldrig haft här.

Hoppas inte den bryter nacken av sig senare. Imorgon blir det ut igen.

/ Luna

Anette i Torsåker sa...

Mmmm, vi har haft en härlig dag här också.
/Anette

Meta sa...

Även här har vi blivit begåvade med massor av sol, Helt underbart.
Jag hann också få några julrosor med mig hem i fredags. de är ju bara så fina.
Ha en fin söndag
Kram Meta

Anna Vattenkanna sa...

Även här i Skåne var det en fantastisk vårdag med sooolsken! Yes, nu finns det lite hopp igen om livet.

Så fint det blev med krukplanteringen. Klockrent s a s. Kram

Rost och rädisor sa...

Så läckert att jag nästan tappar andan!
Kanske skulle det utgå nån varning redan i inledningen för chockartad avundsjuka... här överlever nämligen bara de vita härdigaste sorterna...suck.
Tack för fina bilder! Jag kan inte se mig mätt..

/Anette

Martas rike sa...

Jag tillbringade hela dagen inomhus på trädgårdsmässa, så jag hoppas på repris av denna soliga dag. Fantastiska julrosor du har hittat, sååå snyggt. Kul att läsa om din trädgård och dina idéer i Allers trädgård. Jag ska nu studera artikeln lite mer.

Hélena sa...

Men så snygga! och vilken dag...fast jag fotade bröllop i Sandhamn så trädgården fick vänta. Men nästa helg då jäklar vad den helgen ska gå i trädgårdens tecken :-)
Kram fina du! Superhärligt reportage på dig i tidningen.
Hélena

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Så kul att fynda julrosor :) Och väldigt snyggt kombinerat hos dig. Ja dagen var himla skön men jag tog kameran och satt på en bergstopp. Idag blir det trädgård.. fröerna gror och perenner behöver skolas.

Ha en härlig söndag därute! Kram, Carina

Carina sa...

Oj oj oj, vad julrosor du har nu! Jag såg också de där julrosorona på Blomsterlandet (häromkring) men jag orkade stå emot och inte köpa några....hade nämligen köpt på mig x antal lökväxter som jag ville sätta ut....julrosorna satte jag ut innan jag for på semester...och det verkar som att de har klarat sig skönt och våren är ju så märklig i år...tidig, men det gillas skarpt...då kan vi börja med utepanelen ganska tidigt...skönt att få sådant gjort....

Charlotta sa...

Julrosor är härliga att ha i rabatterna, men du har dem också i krukor. Något att fundera på. :)

Mitt 60-talshus sa...

Vilka fina julrosor - helt fantastiska! Och vackra bilder! Jag har nyss hittat till din fina blogg och ser framemot att följa dig! Hälsningar Cathrine

Malin - I min trädgård sa...

Javisst är det våren som är här!

Riktigt så skönt som du beskriver det, hade vi nog inte igår, men desto skönare idag. Här låg tyvärr blåsten på rätt bra, men idag är det som sagt lugnare. Och efterlängtade solen är framme också.

Men, den där dubbla julrosen föll jag pladask för! Förstår att du fick med dig ett gäng hem.

Ja den här våren är ju verkligen underbar! Måste nog ta en ny tur ock köpa lite vårblommor att plantera ute snart, men kanske att jag avvaktar den lokala plantskolan. De brukar ha betydligt vackrare färger på penséerna t.ex. än Plantagen eller blomsteraffären här... Men frågan är om man kan hålla sig ända till slutet av mars?

Ha en skön söndag Anna-Karin!

Kram Malin

Bland blommor och buskar sa...

Oj så fina julrosor nu blir jag sugen på att ta mig till Blomsterlandet. Ja det är verkligen en underbar tidig vår i år och det är man ju tacksam för.
Kram Madde

Skaparglädje sa...

Fina julrosor du köpt. De trivs inte hos mig.

Marina sa...

Oj så många underbara julrosor!
Vi har också haft en underbar helg här.

Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Vilket helt makalöst underbart vackert arrangemang du gjort av dom fina julrosorna! Det är så att hade det inte varit kväll hade jag störtat iväg och köpt och försökt härma!
Agneta kram

Livet på solsidan sa...

Jaaaa för soooolen och julrosor säger jag med! Nu kör vi va?

Snygg stenbänk du fixat till förresten. Stabil och gedigen!

Kram Tamara

Isas Trädgård sa...

Jättefint reportage från din trädgård i senaste Allers trädgård - så roligt att läsa !!
Stenbänken blev jättefin och julrosorna gav vill-ha-känsla - jättefint arrangemang!
ha det så gott !
Kram/Isa

Caroline sa...

Härligt väder och tjusiga julrosor hos dig! Visst är det underbart med våren!
/Caroline

Katarinas trädgård sa...

Julrosor, jippi! Men tyvärr verkar de dubbla inte trivas här för de syns inte till. Men de självsådda är desto fler så jag får hålla till godo med dem.
Ha det bra!
Kram
Katarina

Helena sa...

Jag måste bara köpa julrosor kanske det finns på Brunnsviken.
Det ska bli kul att ses :)
KRAM från mig!

Kristinas oas sa...

Ja, vilken fin helg det var! Härligt reportage om dig o trädgården, kul att läsa! Jag är ju väldigt förtjust i julrosor, dubbelellen köpte jag för ett par år sedan, men hos mig tjurar den. Två år i rad har knopparna frusit bort. Hoppas, hoppas den får blomma fint i år. Tutu var ju helt underbar *vill ha*.
Kram Kristina (som laddar för långhelg i trädgården)

AnitasVäxtkraft sa...

Helt underbara bilder på jättefina julrosor! /Anita

Godastunder-tokigaidéer sa...

Jag är inte överförtjust i just julrosor men dom du har hittat var super fina. Härliga fynd

Kram Anna

Unknown sa...

Förstår att du tog med dem hem. Underbart vackra. Tack för "städtips" dessutom :-)

Mvh,
Lottasskaparkraft.blogspot.com

Anette, Mitt hörn av världen sa...

Vilka snyggingar du har köpt! Julrosbäbisar har jag börjat få också, ska bli spännande att se om/hur de blommar. /Anette

Min plats i solen sa...

Underbara bilder Anna-Karin! Och jag som älskar våren kan inte annat än le åt att den är tidig och varm i år. Att vi får njuta länge. Att var sak får ta sin tid istället för att allt exploderar på en vecka och sedan blir det sommar. Jag gillar att vi får suga på karamellen.

Sköt om dig!

Kram Lotta

Anonym sa...

Vad roligt med små julrosbebisar. Jag hoppas att min julros ska överleva på fönsterbrädan så att jag kan sätta ut den i sommar. :)

Lotta sa...

Så roligt det var att läsa om dig i tidningen. Du har verkligen koll på färg och form och det syns i rabatterna, jag bara älskar din bronsrabatt. Visst får man väl apa efter dig? ...och den där mörka julrosen... åååhhhh!!
Kramar

Fröken Dill sa...

Älskar julrosor. Jag har två rosaprickiga skönheter som är på god väg att blomma nu. Tacksamma som blommar så tidigt!

Kilpi sa...

The flower show that this day was really a good day ,in fact in my horoscope today it say that i am going to have a bad day but look's like they are wrong cause those flower take all my stress away.