måndag 3 mars 2014

Fröken trofast

I morse var det vitt igen. Men bara en aning. Inget som stoppar en katt direkt. I alla fall om man heter Hedvig och är en riktig utekisse.Hedvig är min trädgårdskompis nummer ett. Trofast som en hund är hon. Vill mer än gärna ha sällskap. Och mer än gärna hjälpa till när det ska grävas, fotas eller piffas.  
Fast ibland är det skönt att bara vara för sig själv en stund också. Spana efter sorkar, ormar eller fåglar som kan bli finfina presenter åt matte.
Och när presenterna ha överlämnas så ska det kramas, bekräftas och bäras. Helst tills det är dags att leta nya små presenter.

Ha en skön vecka!

Kram,10 kommentarer:

Fröpåsen sa...

Underbart med en sån trofast följeslagare! Hon är verkligen fin.
Kram Maria

Veronica sa...

Jag är jätteavundsjuk på alla som tål katter.
Jag får nöja mig med grannarnas som dock krafsar lite för mycket i mina planteringslådor.. Men de är söta ändå?

Kram

Sabelhagens Olivlund sa...

Men åååå så fin hon är! En riktig sötnos. Gulligt namn hon har.
Kram Maria

Annika sa...

Vilka fina ord om din trofasta vän! De fyrfota tar verkligen en alldeles särskild plats i våra hjärtan!
Ha det gott!
Kram Annika

Neuer Gartentraum sa...

Ja, ich mag Katzen auch sehr gern. Und deine ist besonders schön.
Gruß, Anette

Felix sa...

Åh, så fin Hedvig är! Förstår att du är glad åt att ha henne som trädgårdshjälp. Här har vi Tiger som också är en riktig trädgårdskatt.

Vårhälsningar
Elisabet

Rost och rädisor sa...

Söta, goa lilla Hedvig! Trädgårdskatt är inte dumt, både sällskap och nytta.
Sommaren innan vi blev med Basil och Ture, fångade jag 103 grönsaksglupska sorkar i burfällor. När katterna tog över var det bara fem som slank in i burarna och det blir mer grönsaker till mig.

Ha det fint
/Anette

hagen vår sa...

Hei! Det er nesten så jeg skvetter når jeg ser bilder av din Hedvig. Vi har en katt som er prikk lik din, men hun, vi tror det er en hun, har en trist forhistorie. De som eide henne flytta fra henne og hun ble nesten vill og utsulta.
Gradvis lokket vi henne inn i varmen. Nå er hun en trofast hagekatt. Av og til sitter hun oppe i epletrærne og følger med på hva jeg gjør. Og hun lyder navnet sitt, Miso. Ha det så godt! Anne

Min plats i solen sa...

Så fin hon är Hedvig.♥ Och visst är det gott att ha en trädgårdskatt som sällskap. Själv har jag en liten Prince som alltid kommer springande när jag går ut i trädgården. Min trädgårdskompis.

Sköt om dig Anna-Karin!

Kram Lotta

Kristinas oas sa...

Hon är så fin din Hedvig (eller ja, katter är ju sina egna och ingen annans), så snygg och fluffig päls. Vi har en riktig trädgårdskatt här också, vår skuttar ut genom dörren oavsett om det snöar, regnar småspik eller solen skiner. Fast i helgen kom jag på honom med att "värma" mina lökväxter genom att lägga sig ovanpå dem?! Hmm...
Kram Kristina