tisdag 1 maj 2012

Månadsbilden - maj 2012

Vilka helt fantastiska trädgårdsdagar det har varit! Fyra hela dagar som nästan helt har spenderats i trädgården! Underbart! Och nu måste man väl ändå säga att våren är här på riktigt. Även om det skulle dyka upp en snöflinga eller två så känns det som om det har vänt nu.De växter som jag fick hem i förra veckan är nu planterade i guldrabatten. Ser väldigt glest ut fortfarande men det kommer såklart att ta sig när värmen kommer på riktigt.
Månadsbilden för maj ser kall och lite brun ut. Fast det var så mycket snö ända fram till mitten av april förra året så hade våren kommit längre vid samma tid. Körsbärsträden blommade precis som narcisser och tidiga tulpaner. Det borde ta ett par veckor men sen ska vi vara ikapp.
Sötnosen Anemone nermorosa 'Vestal' har slagit ut. Hon ser lite tilltuffsad ut fortfarande efter att ha rest så långt helt barrotad. Men även hon kommer att ta sig när värmen kommer.

Hoppas ni andra har haft en lika skön långhelg! Tycker maj ser riktigt trevlig ut. Kortvecka den här veckan, sen en hel vecka, veckan därpå blir kortvecka och veckan därefter åker vi till London och Chelsea Flower Show. Längtar!


Kram,

5 kommentarer:

lotta sa...

Jag tycker att det ser mycket vackert och lovande ut! Här i Skellefteå ligger snön kvar på vissa ställen så det är till att ha tålamod! Kram Lotta

Livet på solsidan sa...

Åh, vad avis jag blir! Chelsea Flower Show. Jag vill också! :( Ni får det alldeles säkert hur bra som helst. Njut!

Ja, visst har det varit en underbar långhelg. Visserligen jobbade jag igår, men det känns ändå som att man varit ledig länge. Och snart är det helg igen. Kan inte bli bättre :)

Kram Tamara

Hélena sa...

Men så härligt att få åka och se Chelsea Flower Show...drömmar! Jo, nu har det vänt. Äntligen, äntligen vår!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Sabelhagens Olivlund sa...

Din månadsbild är så fiiin! Det ska bli så kul att få se din guldrabatt i full prakt. Vi har haft det hur skönt som helst denna långhelg, vill inte gå till jobbet i morgon:)).
Ha det gott.
Kram Maria

Godastunder-tokigaidéer sa...

Det har verkligen varit en underbar helg och så mysigt att vi fick detta underbara väder.

Kram Anna