torsdag 11 maj 2017

Är det idag det vänder?

Idag ryktas det om att våren ska komma på riktigt. Att det ska vara slut på de många minusgraderna på nätterna och att det ska börja spira ordentligt. 
Nu har ni ju haft vår i flera månader där nere i södern. Men här, i södra Norrland, har den stått och tvekat länge nog nu. Nu ska det alltså vara dags för plusgrader hela dygnet runt och finfint vårväder på dagarna. Till och med någon nattskur här och där har det utlovats. Och det kan behövas kan jag lova.

Julrosornas parad

Något som har levererat trots minusgrader, snö och stormvindar är de välsignade julrosorna. De lyser som juveler i eftermiddagssolen och ger bruna och trista rabatter både liv och färg. 


'Anna's Red'

Det är svårt att välja en favorit bland alla dessa snyggingar men en av dem måste bli 'Black' från Het Wilgenbroek's selection. 'Black' är ett mycket passande namn på den för den är verkligen svart i rätt ljus.En annan som står högt upp på listan är den fyllda och prickiga 'Tutu'. Den var nog förra vårens mest fotograferade, tror jag. Risken är att det blir så även i år.
Precis bredvid 'Tutu' är en av pionerna på väg upp. Älskar hur de röda bryter av mot de gröna tulpanbladen. Ser ut som om blomningen bara kommer öka från nu. I år också.
Fin torsdag på er!

2 kommentarer:

Veronica sa...

Den där Black är helt underbar!
Jag har tidigare inte riktigt ramlat in i "julrosgalenhetsfällan" men nu är det nog kört :)
Jag springer tunt varje dag och klappar på mina 4-5 stycken namnsorter och mest älskad är den gula.

Jag som skulle komma till dig - Tidigt!??
Nu blir det senare än jag trodde!
Är du hemma någon vardag snart så jag kan ta mig en tripp till södra Norrland?

Kram och njut av värmen i helgen och titta på när det växer och slår ut så det knakar...

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Visst bor jag söderut och visst har krokusar och annat blommat över. Men jag har haft runt -5 i stort sett varje natt i flera veckor. Så mycket av det som hade kommit upp i perennväg mår skit på ren svenska. Till och med pionerna är hårt drabbade...

Den mörka julrosen är underbar - jag odlar de allra mörkaste med ljusare rosa lökväxter. Det blir en fin kombo :)

Trevlig helg! Carina