fredag 4 januari 2019

Att omge sig med saker som betyder något

Som en slags fortsättning på tidigare inlägg i veckan om förnöjsamhet så har jag funderat vidare på saker. Alla saker som jag omger mig med. Vad betyder de egentligen?

Jag gissar att jag inte är den enda som omger sig med fler saker än vad som någonsin behövs. Eller ens kommer att användas. Porslin, glas, kläder. För att inte tala om alla dessa presenter som förvisso tycks om (i bästa fall) men som mest står och dammar. Allt det här sparas i lådor, skåp och kartonger. För vad? Och till vilken nytta?
Nu menar jag verkligen inte att jag ska slänga allt. Men jag har funderat lite vad det är för något som jag omger mig med. Och bestämt mig för att försöka använda mina saker mer. Äta pyttipanna på finporslinet på en onsdag. Dricka frukost-juicen i kristallglas. Och gå till jobbet i finaste klänningen.

So what om de går sönder. Då har de i alla fall kommit till glädje och användning.

Så vad är det då för saker som jag omger mig med. Just prick här står karaffen jag fått från min älskade vän E som inte längre finns kvar. Tallrikarna är arvegods. Lilla klintaljuset fick jag i julgåva från en annan vän. Böckerna, som var hett efterlängtade, har jag köpt på antikvariat. Champagneglaset drack jag bubbel ur på min student. Och tallrikshyllan har min pappa gjort till mig. Jag tänker på honom varje gång jag ser den. Det om något betyder ju massor.
Och på tal om saker som betyder något. Hur mycket betyder det inte med blommor och växter? Även så här års. Eller kanske speciellt så här års. Tänk så ödslig den här hyllan skulle vara - trots alla prylar - utan den sista blomman från en av årets favorit-amaryllisar 'Aphrodite'.Visst känns det skönt med fredag? Vad ska ni hitta på i helgen?

Kram,

4 kommentarer:

Team TrädgårdsFägring sa...

Goder kväll!

Jag kommer att så mina första vintersådder i helgen. Vill frun kanske ha några ton jätteverbenafrö? Eller silvermarton? ;)
Jag har slutat vara en samlare. Spar endast saker som på riktigt, riktigt betyder något.
Allt förutom det som inte har med trädgård att göra såklart! För där finns det ju hur mycket som helst som "kanvarabraattha"!
Sista månaden har jag tom slängt en hel garderob. En sån som har krymt i garderoben och jag i massa år sparat för att nån gång kunna ha. Men nu insåg jag att de var totalt omoderna :D

Kram

Veronica sa...

Och, nu såg jag att jag glömt loggat ut
Så nu vet du vem som skrev kommentaren <3

Nu är det bara 3 veckor kvar :D

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Reflekterar en del över det där... De flesta saker jag har står i flyttlådor sen jag sålde huset. Och! jag saknar många av dem. Men vi drack väldigt ofta ur kristallglasen, vaserna var utvalda och fungerade som mer än bara vas. Aphrodite gör hela skillnaden men jag tänker att det fungerar fint ändå.

God fortsättning! Carina

Anette sa...

Mervärde att ha en relation till saker och prylar än bara för att visa upp nytt, fint och dyrt tycker jag. Kan förstå glädjen att få kosta på sig om man nu har råd, men det är inget för mig. Att ha några ting som minner om personer eller platser som givit av sin tid och glädje är så mycket mer värt (för mig)
Tar det lugnt idag, som nästan alla dagar. Längtar lite efter ett nytt fint vitt tunn snö.
/Anette