torsdag 5 januari 2017

Året som gått - januari till mars 2016

Varje år ungefär vid den här tiden brukar jag sammanfatta bloggåret. Men eftersom bloggandet inte varit så där värst flitigt så kommer jag nog att visa en hel del nytt. I det första inlägget börjar vi med januari-mars. Håll till godo!

Januari

Januari började med barmark och plusgrader. Precis om det har gjort de senaste åren. Varje år när vi kommit så långt har jag en liten, liten förhoppning att vi går direkt mot våren. Och varje år blir jag påmind att det är midvinter för precis som vanligt börjar det alltid snöa någon gång där i början eller mitten av januari. Och det är väl som det ska vara. Vi bor ju ändå i Norrland. Vi roade oss mest med att mata fåglar och gjorde massor av egna fröbollar med hjälp av pepparkaksformar.
Efter en liten trög start kom sen vintern verkligen igång men några riktiga snökanoner. Då kändes det extra bra att fåglarna hade gott om mat.
Och även om det blev så där riktigt vintrigt några dagar så tror jag att vi skottade snö kanske två eller tre gånger förra vinter - totalt.Januari slutade på samma sätt som det började - snöfattigt. Och med ett riktigt brak. En av de gamla popplarna i allén ned till hamnen gav upp under en av vinterns alla stormar och blev till spint. Tur att ingen kom till skada.Och snön försvann nästan lika fort som den kom. Och i rabatten dök årets första viva upp.

Februari

I början av februari fick vi dagar som nästan kändes som vår. Solen orkade ned över grannens tak igen och krokusbladen började sticka upp i rabatterna.
Katterna fick vårfeeling efter många snöiga dagar och sakta, sakta började knopparna svälla.


Jag plockade in grenar från poppeln som drevs i blom. Riktigt vackert blev det med de fina hängena till de knotiga grenarna.
Sen kom snön självklart tillbaka. Det var ju ändå bara februari.

Mars

Mars började bra med vårväder och knoppande rabatter. Det lyste grönt både här och där. Och jag jublade. Nu var vintern slut.
Jublet kom av sig. Såklart. 19 mars kom det en ny snöstorm. Ridå.
Fem dagar senare var snön nästan borta igen och årets första kruk-tulpaner blommade.
Därefter var jag svårstoppad. Första vårkrukorna åkte fram och sen kom faktiskt våren på riktigt med både julrosor och blåsippor. Och sol! 


Det var årets första tre månader. Återkommer med fler vårbilder!
5 kommentarer:

Anette sa...

Jo, sådan var den förra vintern,snabbt långt bort i minnet. Ser mer fram emot din nästa del.
God fortsättning på nya året för dig och de du går runt dig.
Anette

Isas Trädgård sa...

Så härliga bilder Anna-Karin - ser fram mot fortsättningen !!
Ha det så gott !
Kram/Isa

Händigakvinnan sa...

Vad fort man glömmer! Bra med bloggandet så man minns hur vädret beter sig och våren väntar. Fin kavalkad, inväntar resten;)
Kram

Kivipellon Saila sa...

So beautiful photos You have taken! I think that January and February - winter months - are full of hopes, seed orders, beautiful dreams and still it's very cold and snovy, sometimes a little moment promising spring and then snow again. It is so long time to wait firs flowers, something green, growin, spring that we have waiting for!

Spring is like a lady, who always changes her mind...

So lovely cats You have!

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Påminner om vinterns nyckfulla beteende. Men visst blir man, jag, besviken... Fast numera har jag fattat att det är så det är, särskilt här på västkusten. Nu har vi snö och kallt sen två dar men i eftermiddag blir det varmare igen.

Ha det gott! Carina