måndag 16 januari 2017

Midvintermåndag. Och hyacintfrossa.

Kan ni fatta att det fortfarande är ljut ute trots att klockan precis passerat fyra? Det är mitten av januari och egentligen midvinter men jag letar alla vårtecken jag kan hitta. Och ljuset är det viktigaste.
Inomhus är luften tung av hyacintdoft. Har fyllt på med nya poppiga och färgglada och doften är magisk. Fram för hyacinter även som vårblomma!
Precis som för de allra flesta här hemma i Sverige så räknade jag hyacinter enbart som julblommor. Men efter några besök i London så är jag omvänd. Hyacinter gör sig fantastiskt till tulpanerna. Så här såg det ut i en av mina rabatter i våras.

Inte att undra på att en längtar efter ljuset!

Nu innan inlägget är färdigt har det såklart redan hunnit bli mörkt ute. Men tänk. Snart är ljuset här på riktigt!

Fin måndagskväll! Och fin vecka!


3 kommentarer:

Händigakvinnan sa...

Vad snyggt med alla hyacinter ute i plantering. Jag ska tänka om, har tyckt ner mina på ett enda ställe - och då är det överlevare från julen. Det är ju vackert när de placeras lite avstämt i färg med övriga vårlökar. De får bli omflyttning så snart de bekänner färg igen. Visst får man energi av ljuset som kommer åter!
Kram

Veronica sa...

Jag längtar och längtar och för varje dag så känns det lite närmare de där vackra tulpanerna och för att inte tala om hyacinter :)
Jag har dem därute eftersom jag har astma och inte tål doften inomhus.

Älskar dina vårbilder <3

Kram

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Det är en underbar och märkbar skillnad i ljuset ute nu. Har varit ute och jobbat till efter fyra några dagar nu. Även här får hyacintherna bo ute pga astma och allergi. Men har testat några i kruka för vårblomning ute.

Kram, Carina