fredag 11 november 2016

Mer eller mindre välkomna besökare

Nu börjar de dyka upp. Både de välkomna - och de lite mer ovälkomna besökarna i trädgården. 

Till de mer välkomna hör koltrastarna, som sällan brukar besöka oss innan februari. De har bosatt sig i gamla äppelträdet och låter sig väl smaka. De äpplen som ramlar ned tar de lite mer ovälkomna gästerna hand om - rådjuren. Nu när snön är här så syns tydliga spår både där de går varligt fram men även där de har gått loss på buskar, träd och andra växter. 
Alla småfåglar som befinner sig i trädgården just nu är mer än välkomna. Det tycker vi hela familjen. Kan sitta hur länge som helst och bara hypnotiserat titta på dem när de mumsar, tjafsar, flaxar och tjattrar runt omkring fågelbordet. 

Alla har de olika sätt att angripa maten. Vissa tar snällt ett frö åt gången och låter alla få komma fram i tur och ordning och andra har ett förskräckligt bordsskick och sprätter frön ivrigt runt omkring sig - till lycka för dem som verkar trivas bäst på marken. 
Plötsligt lyfter alla fåglar på en gång och det blir ett fasligt liv. Förstår genast att katten Hedvig är på ingång. Och mycket riktigt. Där kommer hon smygandes. Tycker antagligen själv att hon är helt osynlig. Besvikelsen är stor när de välkomna fåglarna inte längre finns inom räckhåll.
Själv njuter jag just nu av snön. Det är så ljust och trevligt och jag får faktiskt riktiga julkänslor. Synd då att det verkar vara varmgrader på väg under nästa vecka. Men lite bra kanske det är ändå. Jag har både lökar kvar att sätta och en hel del annat att ta tag i innan det blir vinter på riktigt. 


Ha nu en riktigt skön helg! Det tänker jag ha!

Kram,

4 kommentarer:

Meta sa...

Det är en glädje och en fridfullhet att se alla fåglar vid fågelbordet. Det bär ju trotts allt ett litet bud om våren som komma skall ändå.
Visst är det fint med snön bara man slipper var ute i den och känna de kalla vindarna som kryper in på bara skinnet. Kroppen blir så stel av det.
Ha nu en fin och bra fredag
Kram Meta

martinealison sa...

Bonjour,

Je vois que l'hiver s'est installé chez vous... Vos photos sont magnifiques.
J'aime beaucoup celle avec monsieur le chat !! Quel coquin !

Je n'aime pas particulièrement la neige mais elle apporte un beau spectacle.

Bon weekend à vous,
Gros bisous

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Då tycker du som jag :) Vi har dessutom haft sol nästan varje dag så en underbar vädervecka har passerat. Lika soligt och härligt idag. En lång och alldeles bomullstyst tur i skogen igår.

Här går både rådjur och älg i trädgården. Men en grå skugga for förbi och skrämde fåglarna häromdagen. Slog sig ner i trädet och när den flög vidare så var det någon mindre variant av rovfågel. Fåglar är inte min starka sida. Men oförrättat ärende var det för den.

Kram, Carina

Veronica sa...

Vad märkligt med dina koltrastar för jag trodde de var vanliga överallt!? Hos oss bor det säkerligen 10 stycken som är här året runt. De är helt fantastiska och roliga när de springer runt och plockar upp maskar från gräsmattor och rabatter. Förundrad är jag hur de hittar dem?
Nu såg jag att du lagt ut ytterligare ett inlägg som jag missat! Får du bra tips på fina fågelhus så tipsa gärna vidare till mig :D

Kram och ha en skön söndag i det vita!