torsdag 3 november 2016

Första snön. Och tänk att det kunde vara så roligt att blogga igen.

Ja, tänk va! Vem kunde tro att det var så roligt att blogga igen. Precis som du skriver Veronica så bara sprutar det ut inlägg just nu. :) Får ta tillvara på ivern när den infinner sig.


Kopparlönn, acer griseum

Idag snöar det. För första gången i år. Och eftersom det är november tycker jag att det är helt ok. Faktiskt till och med mer än ok. Visst finns det väl några saker ytterligare att ta tag i ute i trädgården. Men inget som är panik. Plockade in de sista frösådda krukade träden igår som inte kan stå ute över vintern. Just för att de är frösådda så är jag lite rädd om dem. Jag har ett svart valnötsträd, ett kejsarträd, en robinia och ett korstörne som får bo i garaget över vintern. Korstörne och kejsarträd har jag även provat att sätta ut i trädgården. De har båda klarat en övervintring i rabatten men mer om det en annan gång.


Helt fantastiska färger på bladverket i år.
Perukbuske, 
Cotinus coggygria, och kopparlönn.


Hann även med att få upp fågelmatarhusen igår. Har matat med jordnötter och talgbollar ett tag men husen har fått vänta tills det blir lite vintrigare.
Husen börjar bli riktigt slitna nu efter många år och ivriga hackspettar. Men jag hittar inga som jag gillar bättre. Någon som har tips på fina fågelhus?

Den här allra första snön gillar jag mycket. Blir så ljust och fint i novembermörkret så jag hoppas faktiskt att den ska stanna. Lika mycket önsketänkande varje år. Men en trädgårdstant kan väl få önska sig? Det blir också så fint mot de sista färgerna. Snart nog är allt brunt och grått.

Katterna däremot är inte jättenöjda. Smilla vågade sig tappert ut under fotningsrundan. Men det var nog mest för att spana in alla fåglar som swischar runt våra huvuden. Som tur är har hon knappt lyckats fånga några fåglar, inte ens när hon var ung. Nu är hon gammal tant så jag tror fåglarna kan känna sig helt lugna.
Önskar er alla en fin torsdag i snöyran!
Kram,

6 kommentarer:

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Vilken underbar bild på katten med snö i pälsen :) Precis som du skriver - man får ta vara på lusten när den finns. Ingen snö här idag men backen är helt täckt av frost och himlen är blå, krispigt blå. Så det blir rejält med kläder och sen uuuuut!!!!

Kram, Carina

Ingmarie We sa...

Så trevligt att du fått lust att blogga igen! Har saknat dina fina inlägg!

Meta sa...

Ja du det är som det är och visst gillar jag snö i nov men inte just i år när vi tänkt oss att bygga ett tag till för att bli klar nån gång.
Så härligt med din lilla fågelstuga. Jag kan inte ha det för alla stora råttor som finns här vill liksom inte göda dom för mycket.
Ha nu ett gott slut på veckan
kram Meta

Tant Otteskrufv sa...

Samma här: fågelmatare ut och katten in :)

Anonym sa...

Goskatt! Vår katt är tyvärr bra på att fånga fåglar, men han tar många möss också så han är förlåten (utom när han tar mina fina rödhakar!).
Vackert med snön och höstfärgerna tillsammans. Bra med lite kyla nu så växterna förstår att de ska sluta växa och vila ett tag.
Kul att du hittade blogglusten igen, det gäller att passa på!
Läste förra inlägget, vilken resa ni gjorde och även om det inte blev riktigt som ni tänkt er så är det sådant som händer. Dröm dig tillbaka till de bra bitarna. :)
Trevlig helg!
Kram Kristina

Katarinas trädgård sa...

Vilka underbara bilder! Kopparlönnen, Smilla ja, allihop!
Kram
Katarina