måndag 29 februari 2016

Februarigrönt

Som så många andra längtar jag efter grönt nu. Men hos mig är det bara vitt, vitt och vitt.
Ser att det hos så många andra poppar upp den ena gröna knoppen efter den andra. Och längre söderöver blommar snödroppar och krokus. Känns väldigt långt borta idag.

Så för att överhuvudtaget få något grönt att titta på får jag vända blicken inåt och hålla tummarna för att hitta något som lever där. Krukväxter är verkligen inte min starka sida. Det står väl någon halvtorkad orkidé i något hörn, några monstreror och den obligatoriska benjaminfikusen men sen är det inte mycket mer.

Det betyder att jag är extra glad över att ha lyckats hålla liv i min Dvärgkowhai, Sophora prostrata. 
Jag vet att det är en riktig inneväxt, framför allt under fjolåret men det gör den inte mindre fin. Bladen är små och skira och påminner en hel del om rönnens. Den trivs i både sol och halvskugga men behöver skuggas i stark södersol. Den gillar lätt fuktig jord men vill inte står för blött om fötterna. På sommaren kan den gärna få flytta utomhus.

Vad har ni i era köksfönster?

Soliga hälsningar,


5 kommentarer:

Meta sa...

Haha det är ju en sån jag tänkt köpa så länge men glömmer det varje gång jag är till blombutiken. Hos mig är det spretiga fula pelargoner Hoppas de tar sig och blir fina i sommar.Nu drar jag till Gävle.
Ha en fin och skön vecka
Kram Meta

Anonym sa...

Gillar också Sophora, så vårligt skir. I vårt köksfönster blommar vita pärlhyacinter tillsammans med en vit novemberkaktus som fått vårkänslor och öser på med knoppar. Vi har norrfönster så de trivs fint där.
Kram Kristina

Charlotta sa...

I mitt köksfönster står fuchsior som inte fick plats i källaren. Snart kommer nya knoppar. Annars har jag bara sådant som klarat sig i årtionden utan jordbyte och med perioder av uttorkning. Det bästa med de som finns där är att de aldrig ger sig, fast kanske inte de vackraste...
Ha det gott!

Marianne sa...

Hos mig får bara pelargonsticklingarna (och deras mammor) plats...kanske har jag oxå några chilisar som nyss har grott! Jo där är de visst ute i uterummet lika som förra året då det blev alldelse för många...kul att du har gröna funderingar.

martinealison sa...

Bonjour,

Très jolie publication. Il est plaisant d'admirer votre photo.
En ce moment dans ma cuisine trône un bouquet de tulipes aux nuances orangées.

Gros bisous ♡