onsdag 2 mars 2016

Mars, mars, måne. Jag kan lura dig till Skåne.

För ett år sedan var stod snödropparna i blom, krokusarna på väg upp, julrosorna knoppades och jag hade haft tulpankrukorna ute i veckor. Så ser verkligheten inte alls ut i år. De senaste veckornas högtryck med soligt och fint på dagarna och 10-15 minusgrader på nätterna hjälper ju inte direkt till med vårkänslorna.
Några snödroppar har jag inte sett röken av. Ännu mindre krokusar eller julrosor. Och i garagemörkret växer sig tulpanbladen höga som rödagula sparris. Har inte vågat ha dem ute ens dagtid eftersom det är så kallt.

Och inte ser det bättre ut under den här veckan. Ännu mer snö väntas. Och även om det inte kommer vara lika kallt så kommer temperaturen stanna kvar på fel sida minusstrecket.

Jag fortsätter drömma om våren. Och aldrig har väl barnramsan känns mer träffande. Just idag flyttar jag mer än gärna till Skåne.

Så. Slutgnällt. Fin vecka på er!

Kram,

8 kommentarer:

Trädgårdstid sa...

...och här i Skåne tittar jag ut på en mörk och grå himmel genom regndropparna, inte så kul det heller! Men förutom regndroppar har vi ju också en del snödroppar, så visst har vi väl kommit lite längre. Så tidig vår som i fjol blir det dock inte, som det ser ut nu. Hoppas att värmen snart stiger i HELA landet! Kram Elin

Anonym sa...

Håller med både dig och Elin, nu vill vi ha lite vårvärme i hela landet. Här är det 1 grad plus, snöblandat regn och blåst. Väcker inga direkta vårkänslor direkt...
Kram Kristina

Karin - Mina Rum sa...

Luras till Skåne är ingen idé. Här är det grått, grått, grått. Snö på marken i morse (visserligen bara lite, men ändå) och minusgrader om nätterna. Visst har en del vårblommor börjat titta upp. Men till vilken nytta? Det är ju ändå så rått och kallt att man inte vill vara ute och njuta av dem!

Bara att härda ut. Tids nog...

Kram, Karin

Katarinas trädgård sa...

Välkommen! Visserligen inga riktiga vårtemperaturer här men en blek sol tittade fram idag. 5 grader och vintergäck, snödroppar, snöklockor, julrosor, trollhassel som blommar för fullt.
Jag håller alla tummar och tår för att vi alla får tvåsiffriga temperaturer, plus alltså, snart, snart!
Kram
Katarina

Veronica sa...

Näe det verkar som vi får sansa oss ett par veckor till. Men du vet hur det är...
Helt plötsligt så är den bara här och får njuta av den i massor!!

Kram och ha en skön helg <3

Annika Christensen sa...

Snöade här igår och några flingor även idag.
Så drömmarna fortsätter här också.
Trevlig helg
Annika

Meta sa...

Var i Gävle några dagar och där var inte så mycket snö i alla fall. det ska ju komma mer så vårens alla bakslag är på gång längtar så det gör nästan ont Karin Boye hade nog rätt.
Ha en fin helg
Kram Meta

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Känns som typiskt vårväder... I natt fick vi mer snö igen. Men igår eftermiddag gick jag runt och drog ogräs som konstigt nog överlever alla väderlekar.

Ha det gott! Carina