fredag 26 februari 2016

Blommig fredag - min favoritfärg

Jag kan inte välja en favoritfärg i min trädgård. Jag måste bara välja tre. Den ena häftig och dramatisk. Den andra stillsam och fjäderlätt. Och den sista glad och energigivande. Kontraster och motsatser. Men kan lika gärna vara varandras komplementfärger. Och jag gillar dem alla tre lika mycket.
Dramatiskt lila/purpur/burgundy

 Kärt barn har många namn. Och det kanske beror på att färgen inte riktigt är definierbar. För det är det där rödlila med djup i som jag gillar allra bäst. Men gärna i kontrast mot något annat. SOm exempelvis blekgult.Blekt som månen eller gult som svavel

Svavelgult eller blekgult är väl kanske inte de mest smickrande namnet på den här fina, lite skimrande nyansen. Den här gula som kanske gör sig allra bäst i månsken eller i glittrande solsken de där första vårdagarna.Energisk orange eller brinnande gult

Varken gult och orange brukar vara de mest populära trädgårdsfärgerna. Och ärligt talat förstår jag inte det alls. Hur kan en bli annat än studsande glad och euforiskt energisk av de här snyggingarna. Heja brandgult!Det här årets första blommiga fredag för mig. Vill du också hänga på eller kika på andra favoritfärger ute i trädgårdssverige. Studsa då genast vidare till rara Hélena och Bland rosor och bladlöss.

Fin helg sköningar!


16 kommentarer:

Meta sa...

Det är svårt att sätta fingret på en speciell färg som favorit men en grund har nog alla ändå. Kan tycka att det beror lite på blomman också om de är vacker eller inte med just den färgen. Gillar ditt val, efter att ha varit hos dig så är det inte alls fel
Ha nu en fin och skön helg
Kram Meta

Anonym sa...

Helt underbara växter och färger om du frågar mig! Blev nyfiken på en växt jag inte riktigt kan identifiera. Den är i mitten på rad två i det lila collaget.
Ha en fin helg du också!
Kram Kristina

Sabelhagens Olivlund sa...

Ååå så underbara collage i ljuvliga färger. Jag var också inne på blekgult med valde rosa istället. Dina orange växter är fantastiska. Tack för fin inspiration.
Kram Maria

Anonym sa...

Kunne nesten ha sagt det samme selv :)
Den første ligger nok mitt hjerte nærmest.

Veronica sa...

Det är ju helt underbart att du väljer alla mina favoritfärger som dina...
Om man nu undantar grönt såklart!

Så vackert och så mycket jag längtar :)

Och dessutom är det superkul att du hänger här <3

Kram

Drömgården sa...

Det är inte alls lätt att välja bara en. Jättevackra växter du visade upp. Och trevligt när du hade satt ihop färg-kolllage!
/Kitty

Maribel sa...

Vilka fina färger och härliga växter. Klart att de skall vara med alla tre.
Ha en fin helg!
Marika

Anette i Torsåker sa...

Hej!
Fint att se dig igen. Läckra färger du valt.
/Anette

Piasofia sa...

En underbar kavalkad av bilder med färger som jag också gillar!
Må så gott!

Helt enkelt hemma hos mig sa...

Vackra collage i underbara färger :)
Önskar dig en fin helg

Gunilla sa...

Fantastiska färger i härliga collage,

Trevlig helg

Karin - Mina Rum sa...

Vilka härliga färger du valt! Jag fattar inte heller varför så många är emot gult och orange i trädgården. Den där ljus, ljus gula är ju så underbar och det orangea vill man ju nästan äta upp!

Kram, Karin

Carina, 4 Seasons by Carna sa...

Underbara på sitt sätt alla 3 och tur att det är en övning jag slipper göra i trädgården. Sen är dina collage ljuvliga och jag blir så sugen på ensfärgade planteringar :)

Ha en fin helg! Carina

Anonym sa...

Härliga färger alla tre. Fast jag äslkar ju de mörklila allra bäst....

Katarina www.engronsida.blogspot.com sa...

Åh! Så många vackra bilder!
Det första valet, jodå, även jag faller för dessa toner. (Bilden längst upp till höger, är det en allium? Eller något annat? Vad Det andra valet skulle kunna ha varit mitt, älskar dessa milda svavelfärger. Vad heter tulpanen längst ner i mitten? Men så det sista valet, här är jag nybörjare. Vacklar lite, tvekar ibland. Men här finns mycket att upptäcka, det ser jag ju nu...
Allt gott!
/Katarina

Rost och rädisor sa...

Så många härliga bilder och man kan ju inte annat än bli helt uppfylld av trädgårdsglädje!
Allt gott
Anette