tisdag 2 september 2014

En soligare färgskala

Idag känns det som om sommaren tog om lite. En bit över 20 grader och strålande sol. Tänker passa på att smita tidigare från jobbet och bara vara ute några minuter.
Har inte hunnit lägga många handtag i trädgården under de senaste veckorna. Knappt klippt gräset. Förfallet går vansinnigt snabbt. Mycket fortare än vad jag nästan kunde föreställa mig.
Men ljuset finns kvar. Det härliga, varma eftermiddagsljuset. Och blommorna. För en del blommar faktiskt fortfarande. Trots kylig vår, sommartorka och kyla igen håller de i. De tacksamma, vackra.


 


Mest tacksam i år är den orangea dahlian G. F. Hemerick. Har satt en knöl vardera i stora korgar. Såg lite fattigt ut först och jag trodde väl aldrig att de skulle lyckas fylla ut allt. Men som de har blommat. Precis hela sommaren. Ända sen maj faktiskt. Och eftersom de står i korgar på altanen så kan jag njuta av dem utan att behöva titta på den igenvuxna trädgården.
Och se här. Tillsammans med dahlian har jag faktiskt lyckats få några zinnior att överleva. Säger överleva. För särskilt frodiga är de inte. Men nu kanske jag har gått från "Aldrig mer!!!" till "kanske igen?!" när det gäller just zinnior. För de är ju fina. Även om de är i kinkigaste laget för min smak. 
Nä, nu är det nog dags att ge sig ut i solen. Vi ses!

Kram!


14 kommentarer:

Ruben sa...

Zinnior är, enligt min mening, lätta att dra upp. Kan dock vara lite känsliga vid utskolning. Och lite törstiga.
Fantastiska, för att inge säga, underbara bilder!

Ha det gott!
/Ruben

Rost och rädisor sa...

Läckra bilder och fint med dahlian och zinnian ihop. Vad jag förstår två ganska törstiga växter. Mina korgodlade dahlior har druckit värre än svampar i sommar. Zinnian brukar jag ha på friland. Sköter sig själv utan mer omsorg än riklig vattning. Faktiskt en riktig favorit här.
Ha det så gott
Anette

Sabelhagens Olivlund sa...

Shit vilken bild på rosen!! Underbart vacker!
Tokgillar den färgskalan du har där.
Ja vilken eftermiddag, gärna månat fler sådana:)
Kram Maria

Jenny sa...

Härliga bilder! Jag gillar zinnian, förra året lyckades jag inte alls med den, men i år har samma sort (till och med från samma fröpåse) verkligen överraskat mig. Har inte lyckats särskilt bra med dem förr. Dahlior är ju också fantastiska, men så himla törstiga, åtminstone i kruka.

/Jenny

Ruben sa...

Hej A-K!
Jodå din kommentar kom fram.
Antagligen har du haft problem genom att jag fått hålla på jättelänge för att få 2 småbilder BREDVID varandra, och i en särskild storlek. Måste det vara så krångligt???? Du behöver väl aldrig krångla med det? Borde jag uppdatera något?
/Ruben

Meta sa...

vad trevligt att få ett livstecken från dig. brukar tänka på när jag var hos dig det var såå fint hos dig.även om det regnade för fullt. Dalior är inte min grej de är bra att andra har det hos sig.
hur har det gått med köket orkade n göra nåt i värmen som var i somras.
Ha nu en skön höst (Du kommer väl ihåg irisen???)
Kram Meta

Marina sa...

Underbara bilder!

Här har vi också haft fint väder idag och det blev lite trädgårdstid ikväll.

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Så vackra sensommar bilder!
Zinnia har jag aldrig provat, men dahlior i korgar är inte dumt!
Fick igång mina lite väl sent bara pga att jag var bortrest och hoppas att de inte stryker med i första frosten.
Jag bävar alltid för den, då det brukar finnas mycket som ej har blommat ellle står i knopp.

Ha drt gott., kram :)

Anonym sa...

Kan trösta dig med att förfallet är nog inte så farligt trots allt. Gick ett varv med gräsklipparen igår, min maskinskötare har flyttat och regelbundenheten försvann med henne... Det tog tid pga längden men med rufset borta så försvann mycket av förfallet :)

Vackra bilder och jag blir väldans förtjust i din härliga dahlia. Namnet noteras skyndsamt.

Kram, Carina

Veronica sa...

En orange dhalia... Love it!
Det är verkligen ett underbart Brittsommarväder som intagit oss och det är bara att njuta! Och du kommer säkert att ta tag i delar av trädgården oxå... Klippa lite gräs och kantskära lite så ser det snart perfekt ut!
Och med den nya kantskäraren så går det ju enkelt oxå ;)

Och vilken Första bild du tagit! Vansinnigt vacker!

Kram

Zinnia sa...

Din aprikosfärgade dahlia är så fin. Ett tips om zinnia är att driv upp den i drivbänk alltså inte förodla inomhus. Kram Zinnia

HWIT BLOGG sa...

Ohhh vilka vackra bilder, kul att ha hittat din blogg! Så mycket inspiration!
Önskar dig en skön helg...
Varm kram,
Titti

Jannibele sa...

Lyset på denne tiden gir hagen og blomstene sånn et vakkert slør. Varme og delikate høsttoner hos deg. Alltid en fryd å besøke bloggen din! Dahliaen var aldeles nydelig.

Fröpåsen sa...

Underbara bilder, försöker också ta vara på ljuset och sensommarstämningen här. Ha det fortsatt gott!