söndag 21 september 2014

Är det slut nu?

Är den slut nu, sommaren? Efter helt ljuvliga dagar med strålande sol och härlig värme så djupdök vädret här idag. Kallt, kallt blev det och regnat har det gjort nästan hela dagen. Helt ok känner jag som verkligen behövde en riktig slappardag. Fast det är klart. Slappa hade gått bra att göra i solen det också.
I går hade vi höstmarknad och loppis här i hillevik. Det var så himla trevligt och jag tror att både försäljare och köpare var nöjda. Pappa var där - precis som vanligt - med sitt trädgårdscafé. Riktig succé gjorde Kronans kaka med kanderade rosenblad. Både fin och smaskig.
Något som verkligen inte är färdigt är blomningen. Som det blommar.Riktigt tacksamma höstblommare som dessutom har färger jag gillar är slingerstormnhatten 'Red Wine' och smalt fackelblomster.
Luktärtorna har satt fart i värmen och blommar som bara den. Snyggast - som alltid - är 'Cupani'. Kan inte få nog av den ljuvliga doften. Förra året hade jag inga luktärtor och så vill jag aldrig ha det igen.
Äpplen och päron är skördemogna och det börjar bli fullt med frökapslar och tåliga blommor till kransarna. Sålde ett helt gäng kransar i går och fick beställning på ytterligare ett gäng. Roligt tycker jag som gillar att pyssla.
Men allra roligast under den senaste tiden är nog att min hett efterlängtade porslinsanemon har gått i blom. Den är verkligen precis så ljuvlig som man kunde tro.

Visst finns det gott om saker att njuta av. Så än är det inte slut.

Hoppas ni alla får en skön vecka!

Kram,12 kommentarer:

Sofie sa...

Du tar verkligen fantastiskt fina bilder, blir så inspirerad av dem. Förstår att kransarna gick åt, såg dem i det tidigare inlägget och jag tycker dem var jättefina :)

Varma hälsningar
Sofie

Anette i Torsåker sa...

Såklart dagen igår blev lyckad och förstår att dina kransar gick åt som smör i solsken.
Det fanns ögonblick jag ångrade att jag inte ställde upp med mina växter igår, men jag fick annat gjort istället.
/Anette

Trädgårdsflum, Ewa sa...

Hoppas inte det är slut, vill följa all blommning som är på gång jag också!
Skönt med slappardag!

Ha det gott, kram :)

Törnrosa sa...

Jag tror på en fin oktober. Det behövs några regndagar här nu, men sedan kan det gärna bli varmt och soligt igen. Vi får hoppas!
Hej hopp!

Katarinas trädgård sa...

Nej, det kommer fler sköna dagar, sitta i solen med filt är härligt!
Ha det bra!
Kram
Katarina

Marina sa...

Wow, vilka bilder! Jättefina.

Ja, sommaren är kanske slut nu. Här kom det in regn under eftermiddagen men det var fortfarande 17 grader. Ska bli kallare och blåsigare imorgon tydligen.

Kram

Anonym sa...

Härliga bilder och visst är det mycket som blommar fortfarande. Blir glad av porslinsanemonen. Mina fröplantor dog tyvärr i jorden jag satte om dem i men jag hoppas på den vita till nästa sensommar :)

Kram, Carina

Meta sa...

Ja men visst är det helt underbart Jag njuter varje minut här på kolonin Utom i kväll.. Här har åskat regnat och blåst Rena ovädret kan jag säga, har börjat lugna ner sig lite nu.Just nu njuter jag av dina fina bilder.
Ha en fin vecka
kram Meta

Rosor och Akvileja sa...

Fina bilder, man blir glad i hjärtat.
Ha det bra, Åsa.

Bettina Bäck sa...

Precis, precis. Ännu är det inte slut. Höll på att få en stroke när jag läste din bloggrubrik. Kram!

Carina sa...

Vilka härliga bilder och vad mycket som blommar hos dig fortfarande! Ja vet du, min söndag blev också en megaslappardag...jag kom liksom aldrig igång, trots att jag egentligen ville...får väl skylla på efterdyningarna från semestern...hihi...

Anonym sa...

Fina bilder! Slappar i solen är just vad jag gör nu, fast inte i Wales.