söndag 1 juli 2012

En liten släng av korallfeber

Just nu tror jag att jag lider av en liten släng korallfeber. Hur ska jag annars kunna förklara att det är den färgen jag dras till just nu. Korall, ljust rosa eller väldigt ljust orange. Även i förra inlägget kan man se att jag är på väg att "insjukna" ... ;)

Lördag förmiddag spenderade på Zetas. Ytterligare tre rosor fick följa med hem. Alla visade sig gå i koralltoner. Det blev renässansrosen 'Clair renaissance', austinrosen 'Eglantyne' och albarosen 'Königin von dänemark'.  'Clair renaissance' blommade redan för fullt med de mest bedårande rosor. Doften är också helt underbar. Så trots att den inte stod med på min inköpslista fick den följa med hem.
'Souvenir de la Malmaison' sätter nya knoppar till min stora glädje och 'Swany' har precis börjat slå ut. Den ser ut att bli helt översållad med små marsipanrosor redan i år. Jättekul. 
Närmast på tur står 'Jacquline du Pré', som jag blev helt kär i när jag var på Chelsea Flower Show i maj. Blev strålande glad när jag såg att hon var en zon3-ros och kanske skulle funka här hos mig. Tänk att snart få se henne blomma! En annan skönhet som strax slår ut är 'Crown Princess Margareta'. Jag skulle gissa att ni kommer att få står ut med många rosbilder här framöver. Så går det när man har blivit rosbiten... ;)  
Så var det ju det här med korallfebern. Kan inte se mig mätt på Paeonia lactiflora, 'Coral Sunset'.  Det är en ung planta som blommar för första gången och i år blir det bara en blomma. När pionen slår ut är den mörkt korallrosa (bilden till höger) för att sedan mer och mer bleka kronbladen mot ljus aprikos. 
Kikar man riktigt nära så ser det ut som små princessbakelser med rosa marsipanrosor på toppen. Så söt, så söt!
Två hela veckor kvar till semestern ... Det känns väldigt långt borta just nu ...

Ha en fin kväll!

Kram,

11 kommentarer:

Inger sa...

Jag står helt klart ut med dina rosbilder och andra bilder också så klart. Både 'Königin von Dänemark' och 'Souvenir de la Malmaison' är jättefina. Här ösregnar det nu...
Kram

Hélena sa...

Så vackra bilder! Jag är också helt inne på rosor just nu :-) Eglantyne är så vacker och även Clari R, hennes doft är så...fräsch. Ska bli roligt att se alla dina rosbilder och JdP står även hon på min önskelista.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Felix sa...

Bilder på rosor och pioner kan man väl inte tröttna på...? ;-)

Då har vi lika långt kvar till semestern, men det är väl då solen kommer, eller hur...? Och vi har ju semester när andra redan börjar jobba igen, vilket inte är så dumt. ;-)

Sommarhälsningar
Elisabet

Acchleja-Carro sa...

En av de mer angenäma sjukdomarna, får jag säga! =)
Rosor är underbara! Jag hade visserligen bestämt att jag inte skulle ha några rosor i min trädgård, men... Nu har jag några. Älskar dem!
Ha det fint! /Caroline

livetpålandet sa...

Den pionbilden var helt fantastisk!!
Själv har jag på nåt sätt gått igång på aprikost sen jag såg en helt fantastisk Alchymist på Flyinge plantskola härom veckan! Skumt så det kan bli...

Tant Otteskrufv sa...

Jag säger bara AAAHHHH! Vilka underbara skapelser på dina fina bilder!

Sabelhagens Olivlund sa...

Tack för att du förgyller min kväll med ditt underbara bilder! Korallfeber, vilket bra ord;). Jag har det definitivt:).
Hur fin är inte Coral sunset!!!
Jag har tittat flera gånger, och åh vad mycket fint:).
Roligt att du är rosbiten:)).
Ha en fin kväll.
Kram Maria

BLOMSTERDESIGN sa...

Det är väl härligt att vara rosbiten. Det kan man ju stå ut med! :-) Jag ser absolut fram emot fler rosbilder från dig. Det kan aldrig bli för mycket. Kram Therese

Anna Vattenkanna sa...

jag har drabbats av samma sjuka - började få småkänningar redan i fjor men i år har åkt dit. Dock är min korallsjuka - eller aprikossjuka - enbart knuten till sommarblommor. jag var bara tvungen att ha en massa olika aprikosfärgade blommor i år och då tillsammans med azurblått. Som det kan bli!

Kram

Ruben sa...

Men, oj - det är ju som en hel värld i rosens inre! Vad naturen är fantastisk!!

Ha det gott!
/Ruben

Lenas Trädgårdsrum sa...

Så vackra bilder på underbara rosor! Ha det gott! Lena