måndag 9 juli 2012

Nedräkning i regnrusket

Nu är det bara fyra dagar kvar till semester. Eller ja... Måste in och jobba redan nästa tisdag men det är bara en dag så det räknas knappt. :) Idag regnar och regnar det. Men jag tillhör (de få?) som välkomnar regnet. Det har varit galet torrt hos oss och sommarblommorna har gått i strejk trots att jag har försökt stödvattna dem. 

Tack för glada tillrop och tröst efter gårdagens inlägg. Verkar som om det är invasion av olika typer av ohyra i år. Överallt. Det enda som håller sig borta - än så länge - är kålfjärilen. Har aldrig haft så vacker kål tror jag. 

Rosengården
 I rosengården finns det plats för mer än rosor. I alla fall i år innan alla rosorna har fått upp farten och antagit rätt storlek. Har tryckt ned dahlior i olika färger och former där det har funnit en lucka. De flesta dahliorna har jag haft koll på vilka det är men vissa hade delat sig och dem hade jag ingen aning vad det skulle bli av. Lite lotteri alltså. 

I rosengården börjar det bli frodigt. Svårt att tänka sig att det bara var gräsmatta här i mitten av maj. 

En snygging som jag förväntar mig mycket av är 'Créme de Cassis'. Den har ljuslila blomblad med mörkt vinröd baksida. Redan knoppen är ursnygg tycker jag.Ser nu när dahliorna börjar slå ut att vissa matchningar blev hur bra som helst och andra kanske inte fullt lika bra ... Färgglatt blir det i alla fall. En matchning som gick hem är 'G. F. Hemerick' tillsammans med 'Flora Danica'.En matchning som inte riktigt blir lika bra är 'Smarty' tillsammans med 'Feuerwerk' ... :) Kommer bli många buketter med 'Smarty' alltså ... ;)
En annan matchning som funkar är franska kungsljuset tillsammans med rosa krollilja och 'Queen Elisabeth'. Kungsljuset är sååå fint när man kikar lite närmare och jag hoppas verkligen att det sätter i gång och frösår sig hej vilt.

Ännu mera rosor
Hihi .. kan ju inte gör ett inlägg utan att visa upp ännu några rosbilder ... den som tröttnat kan sluta läsa nu. Helt ok! :) Lägger upp dem lite som kom ihåg för när de började blomma.

'Ghislaine de Feligonde'

'Jacquline du Pré'

'Sweet Pretty'

Och så dagens favorit - 'The Crocus Rose'. Ljuvlig!

Hur är vädret hos er?

Kram,

14 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Så snygga kombios du har idag.

Kram

Anjas Hill sa...

Mycket fint du visar! Rosdofterna känns ända hit ;I)!/Anja

Anonym sa...

Så vackra kombinationer. Kungsljuset är så vackert, rosorna likaså. Gillar särskilt de sorter som har lite rufsiga ståndare, de är helt underbara!

Tack fina du för din kommentar hos mig tidigare idag, jag blev så glad. Synd att vi bor så långt ifrån varandra, annars hade jag sett till att bli en stående fikagäst i din fina trädgård.

Stor kram till dig!

Trädgården på Höjden... sa...

De franska kungsljusen är ju så himla söta. Jag har gula här hemma men de vit/rosa är verkligen bedårande.
Jag längtar så efter att mina dahlior ska slå ut. De verkar ha klarat sig ganska ok trots sniglarnas glupskhet.

Visst har du ny header? Mycket fin.
Hälsar Åsa

Hon som talar med blommor sa...

Håller verkligen med dig om kålen :) Den har blivit jättefin, än så länge.. Det tar man ju tacksamt emot. Kram! / Hon som talar med blommor

Hélena sa...

Franska kungsljus är bedårande! Måste införskaffa omdelbums. Jag inser att dahlia i rabatten är något jag aldrig gör om. Hos oss är det lika med snigelmat. En har klarat sig och var på väg att blomma när jag åkte. Sniglarna är helt galna i våra dahlior. Snygga rosor, du kan visa hur många som helst...jag kommer aldrig tröttna!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Karin - Mina Rum sa...

Ös på med rosor du, de är så fina! Det franska kungsljuset är verkligen supersnyggt. Jag har bara ett vanligt gult som dyker upp nästan som ett ogräs år efter år. Inte lika fint som ditt men helt okej.

Kram!

Tant Otteskrufv sa...

Snygga rosor på fina bilder kan man inte få för mycket av :)

Lotta sa...

De flesta av mina rosor har inte tagit sig över daggkåporna eller så har alla bladen trillat av - så jag bara njuter av dina rosor - brassa på bara!!
Kram

TrädgårdsPrinsessan - Annika sa...

Mmmm så fina bilder! Inte tröttnar vi på rosor :-) Kungsljuset var annars min favorit - såå snyggt!

/Annika

Helena sa...

Nästa år bara måste jag ha lila dahlior då ska jag minnas dina lila knoppar :-)
KRAM från mig!

Rosor och Akvileja sa...

Verkligen helt underbara kungsljus, passar alldeles utmärkt ihop med rososr. Bra för mig som är köptokig i rosor med ;)Åsa

Maria sa...

Kikar in och önskar dig en fin helg.
Kram från Maria

Tina sa...

Så underbart vackra foton som alltid =) jag kan kika runt hur länge som helst och bara njuta. Kram!