torsdag 5 juli 2012

Månadsbilden juli 2012

Det finns så mycket att fota just nu så man hinner inte med att visa allt. Det skulle bli kilometerlånga inlägg och det orkar ni inte med ... ;)  Allt blir vackert nu i ljus från kvällssolen som skiner länge, länge innan den försvinner bakom talltopparna.


Månadsbilden
Månadens bild bjuder även den på solsken. Strandirisen bjuden på sina sista blommor och där bakom skvallrat kudde och täcke om en slapp eftermiddag i solen. Lavendelhäcken börjar bli så där skirt ljusblå och kommer nog att börja blomma inom de närmaste dagarna. Riddarsporrar och fingerborgsblommor växer sig manshöga och humlorna besöker dem mer än gärna.I rosengården blommar det vitt, vitt och vitt. Vit aklejruta, vit låg riddarsporre och den vita lutpionen 'Top Brass'. I bakgrunden syns vita 'Swany' och 'Souvenir de la Malmaison'.
Visst är hon snygg, 'Top Brass'? En riktig marängbakelse.Där borta där grillen är brukar jag stå och fota månadsbilden. Som ni ser stödvattnar jag lite för att få fason på torkskadade sommarblommor och för att få gräsfrön att gro. Trots att vi har fått lite regn är det galet torrt i jorden. Fingerborgsblommorna sträcker sig redan högre än prydnadsapel som jag satte i våreas. Man kan undra var de ska sluta. Kanske blir det som med Jack och bönstjälken ... Samtidigt njuter jag av de sista blommorna av 'Coral Reef'. Det här är en av de sista. Sen återstår bara de snygga fröställningarna.

I morgon har jag tagit ledigt. Kära familjen med mor, far och lillebror kommer hit. En försmak av semestern kan man säga.

Kram alla fina!


10 kommentarer:

Lantligt i smultronbacken sa...

Åhh, vad det blommar härligt hos dig. Älskar verkligen formen av ert hus, ser ut som en Gotlandsvilla tycker jag. Lite avis där ja

Kram Teres (nu kan du läsa om oss i Allers om du är nyfiken)

Anette sa...

Ha en fin dag med dina nära och kära imorgon! Njut dagen.
/Anette

Trädgården på Höjden... sa...

Du har det så himla härligt i din trädgård. Vilket vackert ljus på dina bilder. Varmt och mjukt. Fingerborgsblommorna är verkligen ljuvliga. I år har jag inte så många men hoppas istället på nästa år då mina egna frösådda kanske vill blomma.
Kram Åsa

Helena sa...

Så fint du har det!Hoppas o tror att du haft en fin dag med familjen.
KRAM från mig!

Anna Vattenkanna sa...

Tänk så det har vuxit - speciellt dina spiror. Alltså blomspiror :-D Helt fantastiskt. Jag klickade in på din månadsbildsida och du är mycket smartare än jag eftersom du har valt EN vy per år. det är mycket roligare att se dem så ju!

Kram

Anonym sa...

Underbara bilder, så fulla av känsla! Jag älskar också fingerborgsblommor men har inga själv. Än, ska tilläggas! :) Här är det också knastertorrt, men just nu regnar det lite. Det får gärna bli mycket för min del, det behövs ju så väl! Kram Hanna

Hélena sa...

Blir sjuk av allt vackert du visar. Fingerborgsblommor är något jag måste så i år så jag får massor i rabatterna. Såg att min verandarabatt med rosa inslag har väldigt lite rosa i sig just nu...Kanske just fingerborgsblommor skulle göra susen där. Tack för inspirationen.
Ha det bäst!
Kram Hélena

Karin - Mina Rum sa...

Härliga trädgårdsbilder! Som vanligt hos dig.

Kram, Karin

Hon som talar med blommor sa...

Hej Anna-Karin! Nu hittade jag din fina blogg! :) Jag blev så glad. Hit kommer jag ofta återkomma. Jag gillar dina bilder och texter jätte mycke. Kika gärna in hos mig. Trevlig sommar & Kram! / Hon som talar med blommor

Livet på solsidan sa...

Det är så fint! Rosengården är underbar :)

Vilket jobb du lagt ner i skuggrabatten! Kul att få tips på lite udda idéer, som den exklusiva installationen. Sambor (heter det så) förstår sig sällan på sånt ;) Jag håller med dig. Tycker det är snyggt!

Kram Tamara