lördag 5 maj 2012

Här händer det grejer!

Gårdagen bjöd på 2 plusgrader och snöblandat regn. Ingen höjdare direkt och det blev inga nya bilder fotade i blötan. Det var inte direkt bättre fotoväder idag men eftersom jag vaknade redan halv sju så tog jag en runda med kameran. För nu händer det grejer även om det är kallt. Och jag vill inte gärna missa en endaste knopp som slår ut.

I silverrabatten växer en riktig sötnos. Fjärilsviol, Viola sororia, 'Freckles'. När jag letade efter bilder till den i vintras insåg jag att jag inte hade en endaste bild på när den blommar. Och det är ju då den är som sötast såklart. Bättring i år.
Kronklematisen, clematis macropetala 'Eximia' är även den på gång. Här växer den på ett rosstöd från Rosverkstan.   
I lilla "blåsippsbacken" har alla blåsipporna tillslut blommat över. Nu är kobrakallan på gång i stället. Ser inte mycket ut för världen än så länge. 
Trots att det regnade för fullt i går gjorde jag färdigt några småprojekt. Guldrabattens grusgång fick trampstenar och nästan hela kanten runt samma rabatt fick kantstenar. Det har sett rassligt och ofärdigt ut ända sen oktober så det var skönt att få det gjort.
Inspirerad av Anna Vattenkanna satte mig häromkvällen och gick igenom alla månadsbilder. Så kul att kika tillbaka och se vad som egentligen har hänt. Och när. Förstår att det är svårt att se vad som egentligen är nytt när man bara ser en månadsbild lite här och där. Så HÄR hittar ni dem från den första officiella månadsbilden i oktober 2010 och fram tills maj 2012. Dessutom några bonusbilder från 2007 och 2010.

Så här ser det ut i dag. Blött, kallt men ändå en massa grönska på väg.

Blött, kallt men ändå en massa grönska på väg. 


Silverrabatten till vänster och guldrabatten till höger. Längst fram är tanken att det ska bli en liten grusrundel med plats för en liten fotölj och så en bronsrabatt. I stort sett samma vy 2010. 
Just här under fruktträden ligger silver- och guldrabatten. 
Riddarsporrarna ser ni längst till vänster. 


Ha en finfin trädgårdshelg, kära trädgårskompisar!10 kommentarer:

Trädgårdsflow/Garden Flow sa...

Ja, det gör ju det även om det är rysligt kallt. Men det gär långsammare får man väl ändå säga. Men så spännande med kobrakallan. De är så läckra. I helgen blir det växthusjobb här. Och tur är väl det kanske för vädret är inte så trevligt. Men allra helst vill man förstås vara ute. Hoppas det blir någon hållbar värme snart. Vad fin klematisen är på gång med knoppar och allt.

Ha det bäst i helgen!!!

Kram
Charlotte

Inger sa...

Så fint du har bundit ihop träden med rabatten. Vädret är hemskt, rent ut sagt.
Kram

Anna-Maria sa...

Hemskt väder men finfin trädgård! Nu hoppas vi bara på sol så att allt får komma till sin rätt!
Ha det gott!

http://www.sparkdrakt.se/ sa...

Ser gutt ut.

Sabelhagens Olivlund sa...

Lite kyligare och väldigt blåsigt hos mig idag.
Vad snyggt det är hos dig, vilken förändring!
Gångarna med grus och trampstenar är så fina. Jag skulle också vilja ha sådana. Mycket spännande du har på gång i rabatterna:).
Ha det gott.
Kram Maria

Margot sa...

Så fint du gjort med rabatterna, vilken förändring! Visst är det bättre med rabatter än gräsmatta:) Så snyggt det blev med grusgång och kantstenar! Så spännande med Kobrakalla, klarar den sig i rabatten över vintern? Så fint klematisen är på gång i det härliga rosstödet!
Ha det gott i helgen!
Kram Margot

Livet på solsidan sa...

Så fina bilder! Kul med före-o-efter.

Tack för infon om fjärilsviolen. Det måste vara det jag har i gräsmattan. Ser iaf likadan ut vad jag kan se på bilden.

Önskar dig en fortsatt härlig trädgårdshelg!
Kram

Hélena sa...

Kan det inte komma lite värme snart! Är trött på kyla! Det har hänt mycket hos dig under åren, otroligt vad mycket det gör med rabatter istället för gräs. Snyggt!
Ha det bäst!
Kram Hélena

Törnrosa sa...

Sån´ himla skillnad, då och nu. Blir verkligen bra. Och stigarna med sten - får tankar om bäckfåror när jag ser bilderna. Jättespännande område.
´Eximia´ är en av mina kleamtisfavoriter. Ljuvlig lavendelfärg och frösår sig gärna med andra macropetala och alpiner. Lite väl mycket ibland.
Hej från Törnrosa

Helena sa...

Just ja din guldrabatt hm den blir fin tror jag :-)
Undrara jag om du inte behöver mer växter dit ;-)fniss
KRAM från mig!